Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

5 sfaturi pentru utilizarea carucioarelor de copii

 

Carucior copiiIndiferent de cat de sofisticat si bun este un carucior, pentru a te asigura ca bebelusul tau este mereu in siguranta, sunt necesare a fi respectate cateva reguli. Am sintetizat cele mai importante 5 reguli folosind sursele de informare de la producatorii de carucioare si din cateva articole de pe mamicamea.ro

1. Atentie la locul de depozitare

Unii parinti tin caruciorul afara in curte, in beci sau balcon neinchis. Daca aceste locuri nu sunt suficient de bine igienizate sau sunt frecventate de animale, exista posibilitatea sa se contamineze caruciorul cu diferiti germeni, fapt care creste foarte mult riscul aparitiei unei infectii.

 

2. Nu lasa nou nascutul nesupravegheat in carucior

Aceasta problema poate fi intalnita mai ales la carucioarele ce au un scaun orientat catre inainte si manerul in spate, astfel incat persoana care impinge caruciorul nu va putea vedea ce face bebelusul in carucior. Exista carucioare care au partea din spate a copertinei transparente sau maner reversibil, ceea ce ajuta la supravegherea copilului. Daca parintele nu este atent pot aparea riscuri la coborarea unei pante, cand copilul poate cadea din carucior, sau atunci cand bebelusul are o jucarie sau mancare in mana si se poate ineca.

3. Atentie la greutatea din cosul de sub carucior si la bagajele atarnate de maner

Fiecare producator recomanda in cazul carucioarelor ce au geanta pentru bagaje dedesubt sa nu se depaseassca o anumita greutate. In afara de riscul de a se deteriora caruciorul, o greutate prea mare poate modifica centrul de greutate si il poate dezechilibra. Aceeasi problema apare si daca agatam sacosele cu cumparaturi de manerele caruciorului.

4. Nu tineti copilul in carucior cand coborati scarile

Cei care stau la bloc si nu au lift intampina o problema atunci cand coboara sau urca scarile. Unii sunt tentati sa lase copilul in carucior si sa urce caruciorul cu totul, insa astfel creste riscul unui accident. Cea mai buna solutie este sa luati caruciorul intr-o mana si copilul in cealalta, asta daca aveti un carucior usor, sau lasati caruciorul in interiorul blocului sau in grija unui vecin si dupa ce urcati copilul coborati si dupa carucior.

5. Caruciorul nu este o jucarie

Daca aveti un copil mai mare, acesta tinde sa trateze caruciorul precum o jucarie, si il poate deteriora. Caruciorul este un mijloc de transport pentru copii si trebuie tratat ca atare. Chiar daca legal nu se impun revizii periodice carucioarelor, e bine sa avem in vedere sa le verificam din cand in cand (mai ales rotile, scaunul copilului si centura de siguranta). Ceilalti copii din casa sau din parc trebuie sa aiba un oarecare respect fata de carucior, nu trebuie sa vada in acesta o jucarie in care sa isi plimbe papusile ori masinutele sau in care se plimba chiar ei.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.