Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

A avea gemeni inseamna bucurie dubla!

Desi Nigeria este locul cu cei mai multi gemeni din lume, rata mondiala a nasterilor gemelare a crescut in mod surprinzator in ultimii ani, iar probabilitatea de a deveni parinti de gemeni e tot mai mare. Desi gemenii sunt aparent o reala provocare pentru cuplu, vom vedea in continuare si beneficiile unice, speciale pe care le putem avea in cazul in care nastem gemeni. Insa inainte de asta, e necesar sa stim ca un procent de 60% dintre nasterile

www.piticulvesel.ro

www.piticulvesel.ro

gemelare sunt premature. Asta nu inseamna ca gemenii nu se vor naste perfect sanatosi, ci doar ca noua mamica va avea nevoie de supraveghere medicala suplimentara, pentru a elimina riscul unor complicatii. De asemenea, va trebui sa asteptam mai mult venirea micutilor in noua casa, de vreme ce acestia vor petrece o vreme si la terapie intensiva neonatala. Dar ne vom convinge mai tarziu ca asteptarea a meritat! La inceput, avand in vedere ca trebuie sa hranim doi bebelusi in loc de unul, totul poate fi epuizant pentru mama, care are  o sansa destul de mare, mult mai mare decat in cazul mamelor care nu au gemeni, sa experimenteze depresia post-partum. In aceasta perioada este bine sa apelati la prieteni, familie, la orice persoana in care aveti incredere ca va poate ajuta. Pana la urma, motivatia ca gemenii vor avea nevoie curand de mamica lor intr-o stare fizica si emotionala perfecta va sterge rapid orice urma de depresie. Dupa ce bebelusii incep sa aiba un program sincronizat, totul devine mult mai usor. Daca treceti cu brio de primii trei ani, care sunt oricum dificili in viata oricarui parinte, pregatiti-va sa va bucurati de toate beneficiile.

In urma examinarii unor ecografii 3D, un studiu realizat in Padova Italia a revelat ca in cazul gemenilor, comunicarea incepe foarte rapid: fetusii incep sa interactioneze in mod deliberat chiar de la 14 saptamani. Se stie ca gemenii au o legatura puternica, speciala.  Nu numai ca vor deveni cei mai buni prieteni, insa veti avea ocazia sa ii vedeti pe cei doi cum se anima, cum se joaca impreuna, cum se imita si in multe cazuri dezvolta chiar un limbaj propriu, original, ascuns de intelegerea noastra, a celor mari.

www.piticulvesel.ro

www.piticulvesel.ro

Numai pentru ca arata la fel, nu inseamna ca au si aceeasi personalitate. Ba mai mult decat atat, parintii gemenilor vor avea ocazia sa fie martorii unicitatii dezvoltarii caracterului. Cu toate ca le citim aceeasi poveste la culcare, si ii tratam la fel, vom vedea pe parcurs diferentele notabile, amprenta personalitatii fiecaruia. Se poate ca unul dintre frati sa fie mai vorbaret, in timp ce fratele sau e mai timid; oricum ar fi, cert e ca o data ce se adapteaza la relatia speciala pe care o au inca din prima zi, gemenii vor fi inseparabili.

Atentie la tendinta de a exagera cu similaritatea dintre gemeni. Desi uneori nu ne putem abtine de la a- i imbraca pe amandoi exact la fel, e bine sa nu exageram cu acest obicei, pentru a nu le uniformiza personalitatea. Oricum, vom observa negru pe alb cat de diferite pot fi caracterele celor doi.

Avand copii de aceeasi varsta, trecem mult mai usor peste nenumaratele probleme cu care s-ar putea confrunta alti parinti la gradinita, scoala, etc. Gemenii vor incepe sa invete aceleasi lucruri, vor fi la acelasi nivel. Competitia dintre ei, in acest caz, va aduce numai beneficii, stimulandu-i sa progreseze.

www.piticulvesel.ro

www.piticulvesel.ro

Gemenii nu vor trece neobservati! Puteti fi mandri de pe acum, caci cei doi frati vor intoarce multe priviri pe strada, la scoala, oriunde ar fi.

Cand vine vorba de gemeni, bucuria devine dubla. Si cum putem sarbatori mai bine decat prin organizarea unei singure, memorabile petreceri, o data pe an, cu un mare si delicios tort aniversar?

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.