Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Acestia sunt copii geniali!

Daca nu ti-ai luat doctoratul la sase ani, daca nu esti nominalizat la Nobel la varsta de 12 ani, atunci te vor ului cazurile urmatoare:

Curious

Kim Ung Yong a fost admis la universitate la numai 4 ani

Nascut in 1962, Kim este cel mai inteligent om din lume. A intrat in Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La varsta de patru ani era capabil sa citeasca in japoneza, coreana, germana si engleza. La cinci ani, Kim rezolva ecuatii diferentiale si calcule cu integrale. Mai tarziu, invitat la o televiziune, si-a demonstrat fluenta in chineza, spaniola, vietnameza, tagalong, germana, engleza, japoneza si coreana. La trei ani, cand alti copii sunt fascinati de cartile de colorat, Kim a fost invitat sa participe la cursurile de fizica ale Universitatii Hanyang, iar la sase ani isi petrecea timpul alaturi de savantii de la NASA. A lucrat aici pana in 1978, cand s-a reorientat, alegand ingineria civila, domeniu in care si-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia sa studieze la cele mai prestigioase universitati din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucreaza si in prezent.

Gregory Smith a fost nominalizat al Premiului Nobel la 12 ani

Nascut in 1990, Gregory Smith a invatat sa citeasca la doi ani, iar la 10 era deja student. Cand nu devoreaza orice carte ii cade in mana, baiatul bate Globul in lung si-n lat ca activist pentru drepturile copiilor. Este fondator al International Youth Advocates, o organizatie care promoveaza pacea si buna intelegere intre tinerii din intreaga lume. S-a intalnit cu Bill Clinton si Mihail Gorbaciov si a tinut discursuri la ONU. Pentru toate acestea, Gregory a fost nominalizat de patru ori  la Premiul Nobel pentru Pace.

Akrit Jaswal este medic chirurg la sapte ani!

hqdefault

Cu un IQ de 146, Akrit a fost desemnat cel mai inteligent copil din India, tara cu peste un miliard de locuitori. Akrit a intrat in atentia publica in 2000, cand a realizat prima operatie chirurgicala. Acesta avea doar sapte ani, iar pacienta lui, o fetita de opt ani, suferise arsuri grave la una din maini, astfel ca degetele sale erau lipite unul de celalalt. Desi Akrit nu avea cunostinte medicale, a reusit sa-i desprinda degetele, astfel ca fetita si-a putut folosi mana din nou. In prezent, studiaza la Universitatea Chandigarh din India si sustine ca este pe cale sa descopere un leac impotriva cancerului.

Michael Kevin Kearney este absolvent de facultate la 10 ani si devine profesor la 17 ani

A devenit cel mai tanar absolvent de facultate, la varsta de 10 ani. In 2008, a castigat varianta americana a jocului de cultura generala „Vrei sa fii miliardar?”. Nascut in 1984, Michael a vorbit pentru prima data cand avea patru luni! La sase luni, i-a spus medicului sau pediatru: „Am o infectie la urechea stanga”, iar la zece luni deja stia sa citeasca. La patru ani lua punctaj maxim la un prestigios test de matematica, iar la sase ani termina liceul. Acesta urmat Antropologia la o universitate americana, pe care a absolvit-o la doar 10 ani.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.