Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Alege un tobogan sigur si distractiv pentru copilul tau!

A sosit vremea ideala pentru joaca in curte, afara, impreuna cu prietenii. Nelipsit, toboganul este elementul cheie pentru asigurarea amuzamentullui. Haideti sa vedem cum alegem un model sigur, rezistent, perfect dupa toate criteriile.

tobogan-pentru-copii-happy

Un tobogan realizat din materiale rezistente poate dura pana la 10 ani, astfel ca e important sa luam in considerare varsta copiilor care vor juca pe echipament. Copiii mai mici prefera un tobogan simplu, pe care pot cobori, fara alte functii sofisticate. Cum insa abilitatile copiilor  devin mai bune dupa varsta de 4 ani, acestia vor dori un tobogan care sa le ofere si posibilitatea de a urca pe scari, de a se plimba pe diverse poduri sau tunele, de a se legana. Astfel apar micile centre de joaca, ce coloreaza putin atmosfera unui simplu tobogan obisnuit. Datul pe tobogan este de multe ori doar inceputul pentru o joaca pe cinste, adevaratul joc implica mult mai multe componente.

Centrele de joaca sunt destul de costisitoare, insemnand o reala investitie.

Exista insa si varianta mai economica de a achizitiona un tobogan simplu si apoi de a adauga in fiecare an cate un element nou, pentru a face jocul din ce in ce mai elaborat: corzi de alpinism, punti, tunele, turnulete, leagane, balansoare, bile din plastic, etc.

Toboganele sunt realizate de regula din  plastic dur, sau chiar fibra de sticla. Acestea sunt accesibile ca pret, insa nu rezista la fel de mult precum un tobogan realizat din metal. Acesta din urma, desi rezista peste ani, are dezavantajul de a retina caldura in zilele fierbinti de vara, fiind prea incomod pentru copii.

topogan-minnie-mouse

Asamblarea produsului difera in functie de complexitatea sa. E bine sa alegem un produs care se asambleaza usor si care are nu necesita o trusa intreaga de unelte si mai mult de o zi pentru a fi montat. Vom urmari intru totul schema de montare si vom tine cont de masurile de precautie si avertismentele producatorului, pentru a fi feriti de accidente.

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.