Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cartile, un univers necesar

Carti

Napaditi acum parca mai mult ca niciodata de o multime de jocuri interesante si jucarii interactive, copiii uita adesea sa exploreze universul fascinant al cartilor.

Rolul cartilor in viata oricarui copil este decisiv in formarea personalitatii sale. Printre cele mai de baza functii ale lecturii amintim:

Aventurile baronului Munchhausen

Aventurile baronului Munchhausen

Cartile sunt ideale pentru a fi lecturate la orice varsta, la orice etapa de dezvoltare a copilului.

O categorie importanta de carti o reprezinta cartile de povesti, esentiale in copilaria fiecaruia dintre noi, ele fiind prima portita spre cunoastere, dinspre imaginar inspre real, dinspre o lume a eroilor inspre o lume a curajului si a increderii in sine. Povestile lumineaza copilaria si creeaza o lume de basm de neuitat.

O alta categorie de carti ce vizeaza copilul mai mult in etapa de scolar sunt cartile educative, care dezvolta inteligenta si ajuta la invatarea unor notiuni de baza despre animale, plante, cifre, litere, forme sau culori.

I-book Carticica electronica Animale

I-book Carticica electronica Animale

Cartile creative sunt o alta categorie ce merita explorata la orice etapa de dezvoltare a copilului. Spre deosebire de alte genuri de carti, acestea ofera posibilitatea unei interactiuni unice parinte-copil, si un rezultat al indemanarii manuale sau creativitatii copilului. Copilul poate construi si crea obiecte fascinante ce pot fi apoi daruite drept cadou sau pot fi pastrate ca un simbol al copilariei.

Va invitam sa descoperiti universul fascinant al povestilor pentru copii, vizitand “biblioteca virtuala” din cadrul magazinului Piticul Vesel: http://www.piticulvesel.ro/13-piticul-citeste-si-invata

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.