Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Ce ne invata personajele din desenele animate?

tj1

Copilaria este prin lege taramul imaginatiei, al dezivei “Totul este posibil”, motiv pentru care copiilor le este atat de simplu sa se ataseze de personajele din desene animate: animale vorbitoare, eroi ce sfideaza gravitatia si legile fizicii, zane si printi nemuritori. Fascinante la orice varsta, desenele animate ne contureaza existenta cu nazbatiile si intelepciunile lor.

Cu toate ca in industria desenelor animate apar mereu personaje noi, exista  acele cateva caractere bine conturate ce au tinut pasul cu timpul, si nu vom putea nicicand sa spunem ca sunt demodate. Acestea ne invata cateva lectii despre cum sa percepem lumea si cum sa relationam cu cei din jurul nostru.

Iata cateva personaje din desene animate de la care atat noi, cat si copiii nostri au primit veritabile lectii de viata.

Mickey Mouse, soricelul cu pantaloni rosii cunoscut in intreaga lumea, are o lectie importanta pentru copii: pretuirea prieteniei. In fiecare clipa, acesta e insotit de Minnie, Pluto, Donald si Goofy, fara de care distractia si aventura nu pot incepe. Carismatic, talentat si pregatit oricand pentru aventuri, Mickey ne invata cat de important e optimismul si capacitatea de a crede in fortele proprii.

Tom si Jerry sunt personajele indragite in intreaga lume pentru maniera in care desi se simpatizeaza, mereu se vor urmari, intr-o continua competitie, precum soarecele si pisica. Cei doi ne invata sa fim competitivi, si o data ce am inceput sa luptam pentru o cauza, sa nu lasam inamicul care e la doar doi pasi de noi sa ne invinga.

Bugs Bunny, iepurasul nonsalant care si-a depasit frica in detrimentul umorului, ne invata sa fim mereu intr-o stare de alerta. Inainte de a actiona, e mai bine sa reactionam. De multe ori se poate intampla ca exact in momentul in care suntem relaxati si rontaim cu pofta un morcov, vanatorul sa aiba pusca fixata in directia noastra. Starea de alerta si capacitatea de a fi mereu pe faza sunt atribute care ne ajuta la supravietuire.

Eroii Superman, Batman si Spiderman, infatisati mereu intr-un contrast, intre o viata normala, rutinara si una extraordinara, ne invata sa nu incetam sa credem ca totul e posibil. Umanitatea isi pune sperantele in noi, si daca ne uitam atent, exista cel putin o persoana pe care o putem ajuta. Tot ce trebuie sa facem e sa alegem sa fim buni. O fapta buna la momentul potrivit va fi privita drept eroica.

Popeye Marinarul, situat intre o viata sanatoasa, prin consumul ridicol si exagerat de spanac, si  obiceiul de a pufai din pipa, are un caracter puternic. De la el invatam sa fim creativi, sa gasim solutii neobisnuite pentru probleme sacaitoare. Increzator si amuzant, Popeye ne invata cum sa facem tot posibilul pentru a ne apara drepturile, pentru a nu ne lasa calcati in picioare.

Fiecare personaj are un farmec aparte, si intra in viata noastra atunci cand avem cea mai mare nevoie de modele. Insa cel mai important mesaj pe care ni-l transmit personajele din desene animate e sa zambim, sa ne bucuram de viata, cu optimism si avant copilaresc.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.