Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Ce nu stiai despre Lego

poseswithbrick

Acoperind o tematica vasta, de la seturi cu casute, animale decoruri de vis pentru fete, la seturi cu masini, vapoare si aeroporturi pentru baieti, seturile de constructie Lego,  au fost si vor fi mereu fascinante. Inca din 1958, compania Lego reuseste sa tina pasul cu noile inventii in materie de jucarii, inventand seturi din ce in ce mai populare.

Seturile create de Lego reprezinta o invitatie la creativitate pentru copiii de toate varstele. In limita imaginatiei, colectiile Lego permit constructia inteligenta a multor obiecte, printre care: masini, roboti, cladiri, etc. In acelasi timp, jocul cu Lego presupune si interactiunea atat de pretuita dintre copii si parinti.

Cu toate ca sunt in principal create pentru cei mici, jocurile Lego gasesc fani si in audienta adultilor. Complexitatea constructiilor depaseste cu mult joaca. Jocul cu Lego necesita si stiinta,  intuitie si dragoste pentru detalii.

De-a lungul timpului, fanii inraiti Lego au incropit cateva intrebari interesante despre Lego. In cele ce urmeaza vi le vom prezenta, alaturi de raspunsurile prompte ale companiei producatoare.

Piesele ramase dupa asamblarea completa a unui set Lego sunt acolo din doua principale motive: fiind prea mici pentru a fi masurate individual, in timpul ambalarii, pot fi introduse mai multe in set. Al doilea motiv pentru prezenta acestora in setul Lego consta in faptul ca firma producatoare, stiind din statistici care dintre piese sunt mai predispuse la a fi pierdute de catre jucatori, s-a gandit ca e mai bine sa avem dubluri la ele.

Lego a introdus aceasta schimbare pentru a preveni pericolul de asfixiere la copii: in cazul in care copilul inghite piesa, sau ii ramane blocata in gat, acesta va putea continua sa respire.

Motivul pentru care nu gasim mini-figurine blonde in seturile de constructie Lego este faptul ca din punct de vedere al aspectului, acestea ar arata urat avand in vedere ca toate capurile personajelor sunt colorate in galben. Cu toate acestea, putem gasi mini-figurine blonde in noile seturi  Star Wars sau Harry Potter.

Legos

Pe an, compania Lego produce aproximativ 19 miliarde de elemente.

Principala preocupare a companiei Lego consta in asigurarea calitatii si sigurantei jucariilor. In acest sens, toate produsele Lego sunt create din materiale de cea mai buna calitate, factor ce influenteaza in mod substantial pretul final al jucariilor. Prin folosirea materialelor de cea mai buna calitate, Lego se asigura ca jucariile sunt lipsite de pericol pentru copii, si rezista in timp, de la o generatie la alta.

Germania este tara in care jucariile Lego se vand cel mai bine. Mai mult decat atat, Lego este compania numarul 1 de jucarii in Germania. Seturile care se vand cel mai bine in Germania sunt cele apartinand colectiei Lego Tehnic si Lego City. Pe locul doi se afla Statele Unite, unde seturile cele mai bine vandute sunt cele din Colectia Bionicle si Lego Star Wars.

medicom-toy-kubrick-star-wars-series-9

Daca in trecut producerea unei noi colectii Lego  dura 2, 3 ani, in ultimii ani aceasta a scazut dramatic la aproximativ 12 luni. Cele mai cunoscute colectii Lego sunt: Duplo, Tehnic, City, Friends. In anul 2013, Lego a produs colectiile: Lego Ninjago, Lego Star Wars, Lego Hero Factory, care se bucura de un succes imens printre cunoscatori.

Cu o cifra de afaceri imbatabila, compania Lego este si va ramane fascinanta pentru copiii de pretutindeni. Secretul succesului nu ni se dezvaluie, ramane doar sa il descoperim singuri, prin joaca, intrand in lumea fara limite a imaginatiei.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.