Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Ce nu stiai despre Tom & Jerry

Cu totii am copilarit alaturi cele doua personaje, le-am urmarit fiecare nazbatie, am ascultat cu placere melodiile clasice din fundal, si nu ne-am putea imagina o copilarie fara ei.

TomandJerryTitleCardc

Haideti sa vedem insa, oare stim chiar totul despre faimoasele desene? Mai jos avem cateva lucruri interesante, mai putin cunoscute publicului larg, care va vor intriga cu siguranta.

* Este de neconceput ca Tom & Jerry sa fi purtat vreodata alte nume. Dar in anul 1940, la lansare, animatorii au avut o alta idee: pe Tom l-au botezat Jasper, iar micutul Jerry purta numele de Jinx.

* Adevaratul erou care a venit cu ideea geniala de a denumi personajele Tom si Jerry este John Carr, animatorul care in urma castigarii unui concurs, a stabilit ca numele personajelor sa fie Tom si Jerry. Premiul castigat a fost de 50 dolari.

tomandjerrywallpaper

* Itchy si Scratchy din The Simpsons sunt o imitatie haioasa a personajelor Tom si Jerry.

* Tom & Jerry sunt la fel de americani ca si celebra Placinta Americana. Exceptie face insa perioada anilor 60, cand desenele Tom si Jerry au fost realizate in Cehoslovacia. Cele 13 episoade erau diferite prin atmosfera, muzica, etc.

* Desenele Tom & Jerry au castigat nici mai mult nici mai putin de 7 premii Oscar, un target cam dificil de atins pentru desenele de azi.

dinner2

* Se spune ca nu esti cu adevarat glorios decat atunci cand lumea incepe sa te imite…asa s-a intamplat cu desenele Herman si Katnip, uimitor de asemanatoare cu originalul.

* Creatorii Tom si Jerry, William Hanna si Joseph Barbera, au avut cel mai de succes parteneriat, formand mai tarziu studioul care i-a conturat pe binecunoscutele personaje The Flintstones, Scooby-Doo, Yogi Bear, Top Cat, The Smurfs si multi altii.

tom-jerry-trivia-hanna-barbera-431x300

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.