Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Ce rol au poeziile in viata copilului?

Memorarea poeziilor creste abilitatile cognitive, capacitatea lingvistica, si imbunatateste limbajul. Este important ca cel mic sa stie cat mai multe poezii si sa le recite in mod cursiv in fata parintilor, a bunicilor sau a prietenilor. Acest lucru il poate ajuta sa fie mai sociabil si sa vorbeasca mai bine.

tt

Poezia si-a diminuat popularitatea, importanta in timpul secolului XX. Poemele au fost si inca sunt in multe tari o parte mult mai dens intretinuta din cadrul cultural si social. Printre avantajele memorarii unui text precum poezie, epigrama, sonet, mentionam dezvoltarea ritmului, a capacitatii lingvistice, a structurii verbale si legaturii emotionale.

Rolul memorarii poeziilor in dezvoltarea limbajului la copii:

Citirea si retinerea oricarui fragment invatat la o varsta frageda va asista la dezvoltarea copilului, dar poezia si in mod special versurile clasice, au capacitatea unica de a prezenta copilului o gama larga de abilitati cognitive.

Versurile clasice invata copilul despre ordine, masura, corespondenta, echilibru, simetrie, intelegere, relatie temporala si posibilitatea de contingenta. Spre deosebire de proza, poeziile prezinta limbajul intr-un mod ordonat si mai ritmic.

Prin memorarea poeziilor, capacitatea mentala a copilului este exersata si astfel creste in flexibilitate si putere.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.