Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cele mai reusite costume de Halloween

1

Sarbatoarea americana Halloween e un eveniment mentionat din ce in ce mai des de catre presa scrisa si televiziune. Data de 31 octombrie semnifica o sarbatoare tot mai iubita in special de catre copii si adolescenti. Petrecerile de Halloween pot reprezenta insa un cosmar pentru parinti in privinta gasirii costumatiei perfecte pentru copii. Daca insa ne gandim din timp la optiunile disponibile,  cu putina imaginatie si rabdare, putem face o impresie de nota zece pentru petrecerea de Halloween.

Dupa ce vestita placinta cu dovleac e pusa in cuptor, putem trece la costumarea copilului intr-un personaj nostim care nu va fi trecut cu vederea la petrecerea tematica.

Optati pentru un personaj celebru, din desenele animate sau din filme. Vorbiti cu copilul dumneavoastra pentru a stii din timp daca a ales deja un personaj din cele preferate, si cautati indata costumul potrivit.

2

Fiti atenti la marimea costumului. In timp ce unele costumatii sunt de marime universala, altele sunt grupate pe marimi de tipul: marimea S (de regula potrivita copiilor intre 3 si 4 ani), marimea M (recomandata copiilor intre 5 si 7 ani) si marimea L (pentru copii cu varste intre 8 si 10 ani). Retineti ca aceste varste sunt doar sugestii ale producatorului; pentru a fi siguri ca marimea este potrivita, cereti dimensiunile si masurati-va copilul, pentru a nu regreta mai tarziu.

Ajungeti cu cel putin cateva minute mai devreme la petrecerea de Halloween, pentru a va asigura ca micutul se simte confortabil in costumatie. In cazul in care aveti un prescolar  (3 – 6 ani), ramaneti putin cu el,  pentru a va convinge ca nu este infricosat de costumul vreunui coleg sau de intreaga atmosfera creata de Halloween.

3

Dintre costumele pe care le putem alege pentru fetite, se remarca cele cu personajele de desene animate sau din celebrele basme atat de indragite de copii, precum Alba ca Zapada, Cenusareasa, Ariel, printesa Belle, Rapunzel. In cazul in care optati pentru una dintre aceste variante, aveti avantajul de a mai putea utiliza costumatia si la serbari scolare sau la gradinita.

Baietii nu se lasa nici ei mai prejos, acestia putand sa aleaga sa poarte costume de eroi binecunoscuti precum Batman, Superman, sau costume de personaje de film, precum Star Wars, avand sansa de a fi priviti drept eroi autentici la orice serbare.

In cazul in care nu va face cu ochiul niciun costum din cele prezentate mai sus, ramane mereu optiunea de a va costuma copilul intr-un animalut simpatic, care cu siguranta va starni rasul celorlalti.

Puteti alege sa deghizati copilul intr-un animalut, de exemplu iepuras, ursulet, lup, crocodil, in functie de caracterul lui si de efectul pe care doriti sa il creati. Codita este obligatorie. Seturile pentru deghizat in animale sunt folositoare si in cazul unei scenete la scoala. Cu ajutorul lor, copilul poate duce la bun sfarsit un rol dificil precum lupul din povestea Scufita Rosie.

5102_2520kattm_25c3_25b6ssa_2520med_2520svans

Alegeti din timp costumul de Halloween, pentru a nu va vedea la final copilul infricosat, ci mai degraba infricosator!

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.