Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cele mai scumpe jucarii din lume!

Wooden_toys

V-ati gandit vreodata ca unele jucarii ajung sa coste chiar si 6 milioane de dolari? Cu siguranta ca dupa ce vezi vedea despre ce jucarii este vorba, veti realiza ca cerintele copilului dumneavoastra in materie de jucarii nu sunt imposibil de costisitoare.

Cele mai scumpe jucarii din lume costa intre 9 mii de dolari si 6 milioane de dolari.

Este vorba despre piese de colectie vechi, adresate mai mult colectionarilor. Acestea sunt incrustate cu pietre pretioase si sunt create pentru a marca modul in care branduri exclusiviste au schimbat perceptia asupra luxului, dar si exigentele sale. Jucariile au ca target adultii, acestia fiind mai in masura sa le aprecieze valoarea.

100735_50987133

L’Oiseleur (imblanzitorul de pasari) e cea mai scumpa papusa din lume, valorand 6.25 milioane de dolari. Papusa are flaut, sabie, si o pereche de pasari. Imblanzitorul de pasari canta Marsul Regilor, nu functioneaza pe electricitate, ci printr-un mecanism cu arc si cilindru cu stifturi si lamelele vibrante, similar cutiilor muzicale. Cilindrul cu stifturi se roteste prin intermediul unui mecanism cu arc si pune in vibratie lamelele metalice care reproduc sonor melodia inregistrata. Bijuteria a fost creata in mai bine de 15.000 de ore de artizani elvetieni, si e compusa din 2.340 de parti.

Papusa de 1 milion de dolari

Cele cinci papusi Eloise, ale brandului Madame Alexander au fost rezultatul sinergiei mai multor designeri din industria luxului. Printre ei, amintim: Oscar de la Renta, care a creat blanurile cu care au fost imbracate jucariile,Christian Dior, care le-a creat hainele, diamante de 9 karate, de la Harry Winston, si accesorii incrustate cu cristale Swarovsky. Papusile au fost licitate in scopuri caritabile, si adjudecate pentru 5 milioane de dolari.

Un urs de plus pretios

O companie germana a creat o serie limitata de 125 de ursi de plus pentru a sarbatori tot atatia ani de la lansarea pe piata a acestor jucarii. Cea mai scumpa jucarie din cele 125 a fost adjudecata pentru 193.000 de dolari. Are ochi din safire si diamante, si gura din aur solid.

09_matchbox
Papusa Barbie cu 160 de diamante

Papusa a fost creata in 1999 de compania americana Mattel,  in colaborare cu bijutierii de la De Beers, pentru a celebra 40 ani de la lansarea brandului Barbie pe piata. Rochia sa este incrustata cu 160 de diamante, devenind astfel cea mai scumpa papusa Barbie din lume (85.000 de dolari).

Cel mai scump robot de jucarie

Gundam, pentru ca asa se numeste robotul, a fost creat de japonezii de la Bandai, in colaborare cu bijutierii de la Ginza Tanaka. Jucaria din 1.400 de grame de platina e formata din 89 de parti. Robotul a fost lansat la Targul International de Bijuterii si Ceasuri (Baselworld), din Basel (Elvetia), in 2007. Pretul jucariei din platina pura ajunge la circa 41,000 de dolari.

Dozatorul Pez

De ce e atat de special? Pentru ca sunt doar doua astfel de piese de lux in lume. Dozatorul Pez World’s Fair Astronaut B a fost creat in 1982 si vandut pentru 32.205 de dolari, in cadrul unei licitatii online.

Un GameBoy ce costa 25.000 de dolari

Creatie Nintendo, GameBoy-ul are carcasa din aur de 18 karate si ecranul delimitat de diamante. Jucaria a fost creata de casa de bijuterii de lux Asprey si valoreaza 25.000 de dolari.

Masina de cusut cu clovn

Jucaria de lux a fost prezentata in cadrul licitatiei organizate de Societatea Internationala a colectionarilor de Masini de Cusut (ISMACS) din Londra si achizitionata pentru 13.600 dolari de un om de afaceri englez.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.