Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cea mai scumpa masinuta de jucarie!

Ce-ati zice de o masinuta de jucarie mai scumpa decat originalul dupa care a fost realizata macheta? Sau cine ar cumpara o masinuta de jucarie cand masina adevarata si la care te poti urca la volan pentru a o conduce este mai ieftina decat cea de jucarie?

lam04

Daca la prima intrebare trebuie inca sa ne convingem ca poate fi posibil asa ceva, la a doua intrebare raspunsul este mai simplu: bineinteles, cineva care are deja in garaj toate masinile pe care si le poate dori un om, o masina de jucarie devenind doar un moft. Dar ce spuneti de urmatoarea propunere: cumparati masina de jucarie si o primiti alaturi si pe cea adevarata! Teoretic este de neimaginat, practica ne dovedeste insa contrariul.

Un inginer si in acelasi timp bijutier german, Robert Gülpen pe numele sau, a realizat o bijuterie pe roti in miniatura, o replica a modelului Lamborghini Aventador LP 700-4, din aur curat! 500 de grame de aur se gasesc in caroseria modelului de jucarie, realizat la scara 1:8 fata de modelul original. Pe langa acest metal pretios masina mai este prevazuta cu cateva mii de diamante, e adevarat, de mici dimensiuni, de exemplu in loc de faruri, apoi numai putin de 700 de diamante pe fiecare scaun, 700 dupa numele modelului dupa cum a precizat chiar producatorul acestei masini de jucarie, de asemenea pietre pretioase in locul stopurilor din spate colorate. Plus ceva fibra de carbon asa cum se obisnuieste la masinile de Formula 1.

lam01 lam02

Pentru Gülpen aceasta provocare nu a fost o premiera, compania lui producand machete auto din aur, argint si platina de 12 ani, acest model a fost insa maximul de pana acum in ceea ce priveste valoarea acestei jucarii. Ajungand la valoare, masina de jucarie este bineinteles de vanzare, la pretul de 7,9 milioane de dolari. Cumparatorului fiindu-i oferita si posibilitatea achitionarii, la pretul de 8,6 milioane de dolari a pachetului complet: masinuta de jucarie plus masina adevarata, si aceasta placata cu aur!

Si totusi cumparatorul nu se va putea lauda ca a cumparat cea mai scumpa masina de jucarie din lume. Pentru ca un al doilea exemplar produs de acelasi Robert Gülpen va fi scos la licitatie intr-o actiune ce se va desfasura in Emiratele Arabe Unite pentru a maximiza sansele de succes ale vanzarii, pretul de pornire pentru acest al doilea exemplar fiind de 15 milioane de dolari.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.