Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Ne place SpongeBob!

Cu siguranta ca ai auzit de acest nume, sau poate ai vazut ceva imagini cu un burete simpatic animat. Haide sa aflam mai multe despre personajul devenit deja celebru printre cei mici dar si cei mari!

sponge

Spongebob SquarePants este un desen animat lansat in luna mai a anului 1991. A ajuns sa fie unul dintre cele mai de succes desene animate din zilele noastre, primind chiar si un premiu Emmy.

Actiunea serialului se desfasoara in apa. Decorul contine insa tot felul de elemente care nu au absolut nici un sens, ca de exemplu o piscina sau un foc de tabara. Poate din aceasta cauza desenele animate SpongeBob sunt o creatie atat de unica si interesanta.

Personajul principal e un burete care zambeste aproape intotdeauna. Ironia face ca SpongeBob lucreaza la o firma de crabi, unde face chiftele si are un sef nesuferit care il plateste putin, chiar daca e intr-o situatie de criza.

Bautura favorita a lui SpongeBob este laptele cu ciocolata si orice bautura care contine lapte. Sportul preferat al personajului este pescuitul de meduze, aceasta fiind metoda prin care se relaxeaza.

SpongeBob a fost creat de un fost biolog marin, Steve Hillenburg, care, la fel ca si celebrul burete, a lucrat ca bucatar la un restaurant cu fructe de mare.

lol

La inceput, SpongeBob trebuia sa se numeasca SpongeBoy, numai ca numele fusese deja luat de o marca de mopuri.

Desi seamana cu un burete de mare, Sponge este de fapt un burete de bucatarie, cu care se spala vasele. Steve Hillenburg, a insistat sa se numeasca Buretelul Bob, de frica sa nu fie confundat de catre copii cu o bucata de cascaval.

spo

SpongeBob traieste in interiorul unui ananas, numai pentru ca ii place cum miroase in casa lui.

Inspiratia acestui serial a mers si mai departe decat am putea crede. In anul 2011, o ciuperca descoperita a fost botezata dupa SpongeBob si se numeste Spongiforma Squarepantsii.

Creatorii aceste serii merita toate laudele pentru originalitatea de care dau dovada in fiecare episod. Chiar daca, din punct de vedere logic, aproape nimic nu are sens din orice se intampla, povestea e intodeauna urmarita cu atentie. Umorul e special, aproape comparabil cu cel din Tom si Jerry.

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.