Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cine sunt Strumfii?

the_smurfs3D

Strumfii, omuletii albastri care au infrumusetat copilaria multor generatii de copii, nu sunt nici astazi demodati, ba dimpotriva, sunt in topul personajelor preferate de catre copii.

Dar cine sunt de fapt Strumfii si cum a luat nastere intreaga lor poveste? Haideti sa aflam mai multe despre existenta fascinanta a omuletilor albastri.

Desenele animate Strumfii (in franceza Les Schtroumpfs) au aparut in anul 1958, fiind create de catre artistul belgian Pierre Culliford. Conform artistului, denumirea de “strumf” o inventase din intamplare, cand lua masa impreuna cu colegul sau de breasla, artistul André Franquin, atunci cand nu a putut pe moment sa isi aminteasca cuvantul “sare”. ”Da-mi, te rog… strumf!“ si a stranutat. Franquin i-a replicat : „Iata, ti-o strumfez!“, si de acolo au inceput sa dea un sens acestui nou cuvant.

Strumfii au fost pictati in albastru pentru ca sotia lui Peyo a fost de parere ca aceasta culoare se potriveste cel mai bine in natura. Verdele apartine deja ierbii, pe cand rosu, galben sau negru ar fi starnit controverse rasiste.

Exista peste 100 de strumfi si cu totii au ceva in comun: numele le desemneaza caracterul, trasatura dominanta: Glumetul, Blegutul, Morocanosul, Istetul, etc.

Strumfii sunt mici, avand o inaltime echivalenta cu trei mere puse unul peste altul. Strumfii traiesc intr-un sat de case in forma de ciuperci. Leaderul lor este tata Strumf, care are 543 ani impliniti. Creaturile  asemanatoare cu elfii traiesc in pace si tihna, bucurandu-se de orice activitate, ca si cum fiecare zi ar fi o aventura. Singura amenintare o reprezintă vrajitorul Gargamel, cu al sau motan Azrael, care ii mai nelinistesc din cand in cand.

Strumfii au aparut pentru prima oara in desene animate, insa apoi lumea lor s-a extins la reclame TV, filme, seriale, jocuri video, marionete, jucarii. De curand, Strumfii au fost personajele principale intr-un film de animatie care povesteste nazbatiile prin care trec acestia in calatoria spre New York.

Desi intre ei apar mereu divergente, strumfii sunt o comunitate unita, in care exista cate o activitate specifica pentru fiecare strumf, in functie de aptitudinile fiecaruia.

Strumpfovi

Mai jos va prezentam cinci dintre cei mai simpatici strumfi, si va invitam sa ii cunoasteti mai bine, si sa va jucati cu noile seturi sau plusuri dedicate lor.

Strumfita a fost creata de Gargamel ca sa-i distruga pe strumfi. Initial, Strumfita a fost bruneta insa, prin magie, Marele Strumf i-a schimbat caracterul si.. culoarea parului. E prima din cele trei strumfite din sat. Iubeste florile si culoarea roz.

Strumful-pictor este un adevarat artist si vorbeste cu accent francez.

Strumful-brutar e bucatarul satului. Creatiile lui culinare sunt de-a dreptul uimitoare, dar pierde prea mult timp urmarindu-l pe Strumful cel lacom.

Morocanosul  are privirea incruntata iar expresia sa favorita este „Urasc… cutare sau cutare lucru!“

Glumetul este cunoscut pentru rasul sau si pentru cadourile care “explodeaza”. De cate ori auziti “Fiti gata pentru o surpriza!” ascundeti-va si acoperiti-va urechile.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.