Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Copiii isteti citesc proverbe

Nu exista parinti pe lumea asta care sa nu isi doreasca un copil istet. De cum se nasc cei mici, parintii incep sa le citeasca povesti, basme, descriindu-le lumea in care tocmai au venit, pentru a se asigura ca vor stii sa se descurce cand vor creste mari.

article-0-058C4B80000005DC-334_468x313

Pentru a-si dezvolta niste principii de viata sanatoase, copilul se poate folosi de proverbe si zicatori vechi dar actuale, care cuprind norme de conduita universal-valabile. Cu toate ca cel mai bine se invata din experienta, testand empiric, in multe situatii primejdioase este cel mai sanatos sa cunoastem in teorie invatatura pentru a nu fi nevoie sa ne punem in pericol ca sa o constatam. In biblioteca oricarui copil istet, cartea de proverbe are un loc special.

Transmise din mosi stramosi, proverbele sunt pline de intelepciune si ne ajuta sa nu ne abatem de la calea corecta, a vietii. Sistemul moral sanatos este acela in care a ierta, a fi rabdator si a avea incredere in cei de langa noi nu reprezinta un efort, ci ceva firesc.

In cele ce urmeaza va prezentam cateva dintre cele mai cunoscute proverbe. Va invitam sa cititi alaturi de copilul dumneavoastra proverbele si zicatorile de mai jos, pentru a descoperi impreuna insemnatatea lor. Pentru o mai buna intelegere a fiecarui proverb, folositi exemple concrete de viata, chiar si jocul de rol.

427968-523-23

Greseala recunoscuta e pe jumatate iertata!

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Lauda de sine nu miroase-a bine!

Ca sa fii apreciat, nu fi incapatanat!

Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Lenea e cucoana mare.

Nemultumitului i se ia darul.

Cand doi se cearta, al treilea castiga.

Minciuna are picioare scurte.

Prietenul la nevoie se cunoaste.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.