Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cum alegi o saltea de joaca pentru copii?

saltea-de-joaca-deluxe-pink

Bebelusii sunt mici exploratori, de aceea e ideal ca inca din primele clipe de viata sa le asiguram un mediu cat mai stimulator si interesant. Saltelele de joaca dezvolta functiile motorii de baza ale copilului, precum si simturile, limbajul, inteligenta emotionala.

Saltelele sunt o metoda excelenta de joaca pentru bebelusi, insa printre atatea modele, forme si culori, cum stim sa o alegem pe cea mai buna?

Mai jos gasiti cateva sfaturi si criterii dupa care sa alegeti salteaua de joaca ideala pentru nevoile bebelusului dumneavoastra.

La fel ca la fiecare produs ce il achizitionam pentru bebelus, primul criteriu de care tinem cont este siguranta. La alegerea saltelei, e bine sa ne asiguram ca materialele sunt de calitate, ca sistemul de prindere al arcadei de jucarii este rezistent, si ca acestea din urma nu prezinta niciun posibil pericol pentru bebelus. In cazul in care jucariile sunt detasabile, acestea trebuie sa fie confectionate din materiale sigure, rezistente, si sa nu prezinte pericole de sufocare sau inghitire.

Saltea de joaca Regele Junglei

Saltea de joaca Regele Junglei

Dincolo de criteriul sigurantei, e necesar sa ne gandim daca bebelusului ii va placea sa stea asezat pe salteaua de joaca. Bazandu-ne pe sfatul specialistilor aflam ca cu cat reusim sa ii cream bebelusului un mediu mai stimulator si viu colorat, cu atat va fi mai incantat si nu se va plictisi. E de preferat sa evitam saltelele fara arcade/bara cu jucarii, deoarece e posibil sa nu prezinte interes pentru cel mic, de vreme ce singurul mod in care ar putea fi stimulat vizual e in pozitia pe burtica.

Sa optam astfel pentru o saltea de joaca ce dispune de o bara cu jucarii de preferinta detasabile, care au si diverse sunete, fosnesc, sau dispun chiar de diverse melodii clasice. Astfel, cand cel mic se va plictisi sa priveasca sau sa intinda manutele spre jucariile suspendate, il putem surprinde daruindu-i jucariile, pentru a simti textura, forma acestora. Prin interactiunea cu jucarii, copilul va invata sa isi coordoneze miscarile.

Dintre jucariile dispuse pe bara de jucarii, unele saltele se remarca prin prezenta unei jucarii pentru dentitie, sau chiar a unei jucarii cu oglinda, care il fascineaza pe copil si il invita la un joc de auto-cunoastere.

Saltea de joaca cu protectii laterale Circus

Saltea de joaca cu protectii laterale Circus

In ceea ce priveste grosimea saltelei, aceasta trebuie sa fie suficient de groasa, pentru ca bebelusul sa nu se raneasca atunci cand sta asezat pe ea. De asemenea, cu cat salteaua e mai pufoasa, cu atat va atenua mai bine cazaturile.

Unele saltele de joaca dispun de margini laterale. Acestea se pot utiliza pentru a crea un mediu de joaca mai sigur, si a preveni rostogolirea copilului.

Un alt aspect de care e bine sa tineti cont este modul de intretinere si durabilitatea produsului. Este ideal ca salteaua sa se poata spala si sa sa fie usor de manevrat in cazul in care vreti sa o duceti cu voi in vacanta.

In materie de design, printre sutele de modele cu tematici cu animale si personaje haioase, avem mari sanse in a gasi cea mai optimista saltea de joaca. Fie ca alegem o saltea cu iepurasi, catei, ursuleti, fie cu animale ale junglei precum girafa, maimuta sau leu, personajele zambitoare vor colora primele zile ale bebelusului nostru.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.