Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cum controlam aerul din camera copilului?

In fiecare camera de copil e necesar sa existe un umidificator, adica echivalentul a ceea ce in copilaria multora dintre noi era reprezentat de un borcan cu apa. Numai asa putem avea un aer respirabil, si ne putem tine departe de iritatii la nas sau sinusuri. Decongestionarea cailor nazale va fi astfel o operatiune care nu mai e nevoie sa o facem, mai ales ca aparatele sau medicamentele nu sunt tocmai benefice pentru bebelus.

Umidificator ultrasonic Aquarium

Umidificator ultrasonic Aquarium

Indiferent daca sunt cu abur rece, cald sau cu ultrasunete, umidificatoarele vor pastra calitatea aerului in camera. Nivelul optim al umiditatii in casa trebuie sa fie intre 40-60%. In cazul in care bebelusul este racit, umiditatea trebuie sa fie intre 60-70%. Pentru alergii respiratorii, este important ca umiditatea sa aiba valori cuprinse intre 35-50%. Umiditatea o masuram cu ajutorul unui hidrometru, iar in functie de valorile indicate, o reglam apoi cu umidificatorul.

Umidificatoarele silentioase sunt de preferat in fata altor modele, deoarece nu perturba somnul copiilor, si cu totii stim cat de important este ca odihna sa fie completa. Aparatele care se deconecteaza automat atunci cand nivelul de apa e scazut permit parintilor mai multa libertate si copiilor mai mult confort.

Umidificator ultrasonic cu aburi reci

Umidificator ultrasonic cu aburi reci

Umidificatoarele cu ionizator tin praful deoparte, astfel ca pentru copiii cu alergii e bine sa ne orientam spre unul dintre acestea. Aparatul va purifica aerul prin emiterea de ioni negativi care se vor atasa ionilor pozitivi (emisi de aparate electrice, fum de tigara, ventilatie insuficienta).

Umidificatoarele cu abur cald elimina eventualele bacterii ce s-ar putea afla in apa. Acestea sunt de preferat iarna, intr-o camera spatioasa. Umidificatoarele cu abur rece se folosesc in orice anotimp.

Alegeti chiar acum un umidificator, pentru a va asigura ca aerul din camera copilului este perfect respirabil!

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.