Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Cum il inveti sa fie ordonat?

Copiii percep ordinea intr-o maniera foarte diferita fata de adulti. Daca pentru ei joaca este pe primul si unicul loc, pentru noi convietuirea cu acestia ne responsabilizeaza sa ii educam spre a avea un mediu curat, organizat, in care orice obiect isi are locul specific.

Messy-Kids-Room

Va prezentam  cateva trucuri pentru a reusi in efortul dumneavoastra de a imbunatati abilitatile de organizare ale copilului.

Transformati ora de curatenie intr-o competitie sau concurs prin intermediul unor sarcini vazute ca provocari, de la usor la dificil, terminand cu recompense. Exemplu: propuneti-i copilului sa isi puna in ordine lucrurile de pe birou, iar daca reuseste sa termine in timpul stabilit, recompensati-l cu un meci de tenis in aer liber sau cu o plimbare cu bicicleta prin parc. Sarcinile mai dificile sau care dureaza mai mult, precum sortarea hainelor merita o  recompensa pe masura. Faceti concurs, vedeti cine termina mai repede si mai bine curatenia.

tb84939ps-princess-multi-bin-organizer-front

Daca vreti sa ii “vindeti” copilului ideea ca activitatea de facut curatenie este distractiva, e necesar sa o “ambalati” intr-un mod cat mai atragator. Folositi ajutoare in acest sens: carnetele cu foi colorate pentru notat liste cu sarcini de indeplinit, un calendar cu personajul lui preferat, un ceas haios, cutiute de depozitare jucarii. Acestea din urma se gasesc la magazinele de produse pentru copii, pot fi din lemn sau din material textil, se potrivesc in orice camera. Cel mai mare avantaj al cutiilor de depozitare jucarii e acela ca pot stoca foarte multe jucarii, eliminand astfel riscul de a avea o camera in care ne putem impiedica de papusi si animalute de plus.

Nu dati copilului mai multe sarcini decat poate indeplini. In special la inceput este necesar sa impartiti o sarcina mai mare in obiective mici, usor de atins. Poate ca cel mic nu va avea niciun chef sa se implice daca stie ca are de curatat intreaga casa. Incepeti cu o sarcina simpla; sa ajute la strangerea hainelor pentru calcat, aceasta nu poate fi atat de dificil.

CI-Kids-Room_Container-Store-Closet-Storage-Kid_s4x3_lg (1)

Stabiliti activitati de rutina, cu care cel mic se poate obisnui apoi sa le practice in fiecare zi, fara sa mai fie rugat sa o faca. Crearea unui program regulat poate ajuta copilul sa invete la ce sa se astepte pe parcursul zilei.

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.