Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

De la bucataria de jucarie la pasiunea pentru gatit

Gatitul este un lucru serios, dar pasiunea pentru gatit incepe printr-o simpla joaca. Inca de la varsta prescolara, atat fetitele cat si baietii pot invata in joaca diverse informatii si reguli pentru gatit. Fetitele sunt mai nerabdatoare sa descopere tainele din bucatarie, devenind gospodine adevarate. Bucataria de joaca e optiunea ideala de jucarie de interior care ii angajeaza pe copii in activitati distractive pentru mult timp.

Bucataria, locul in care iau nastere cele mai delicioase preparate, poate avea marimea adecvata pentru copilul dumneavoastra, permitandu-i astfel accesul la secretele gatitului. Cu toate ca nu vor gati de-adevaratelea, iata cateva lectii esentiale pe care cei mici le vor deprinde prin intermediul jocului.

col

In primul rand, fetita dumneavoastra va invata sa gandeasca algoritmic, sa parcurga pasii pentru realiza o anumita reteta. Reteta trebuie respectata pas cu pas: numai asa vom ajunge la un rezultat delicios. Fiecare ingredient este important, insa ce e in exces va dauna iremediabil gustul mancarii.

In bucataria de jucarie, fetita invata cat de usor este sa gaseasca o simpla lingurita daca toate tacamurile sunt frumos ordonate pe categorii, si aranjate in sertare, pe etajere, etc.

Spalatul vaselor, mai in joaca mai in serios, este o activitate care displace multora. Daca insa incepe ca o joaca in bucataria copiilor, acestia vor intelege importanta ei.

cooking-with-kids_full_article_vertical

Multe bucatarii de jucarie sunt prevazute cu aragaz, cuptor, iar unele dintre acestea au chiar sunete realistice sau posibilitatea de a roti butoanele de pornire/oprire. Folositi-va de aceste functii pentru a explica copilului cat de important este sa nu ne jucam cu focul, ce pericole putem evita.

O data terminata mancarea apetisanta, fetita va putea chema musafirii la masa. Prin intermediul jocului de rol, fetita va invata secretele ospitalitatii, bunele maniere.

In general, bucatariile pentru copii vin echipate cu toate accesoriile pentru gatit, de la tacamuri, la masina de spalat vase sau chiuveta. Realizate din plastic, acestea sunt in totalitate sigure pentru copiii mai mari de 3 ani. Exista insa si bucatarii realizate din lemn, cum sunt cele de la Kidkraft, spatioase, destinate jocului a mai multor copii.

Dupa ce ati ispravit activitatea in bucataria de jucarie,  treceti la bucataria adevarata, alaturi de noul ajutor de bucatar. Jucati-va impreuna cu copilul dumneavoastra in bucatarie, si puneti creativitatea la lucru, gatind cele mai delicioase retete, precum pizza, placinta, prajiturele cu ciocolata.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.