Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

De unde vine iepurasul?

Se apropie vestitele sarbatori, si a sosit timpul sa ne intrebam ce stim de fapt despre iepurasul de Paste, in afara de faptul ca ne aduce cadouri?

Originar din Germania, iepurasul e mentionat ca simbol al Pastelui inca din secolul al IV lea. Este considerat de asemenea un simbol al fertilitatii si este asociat zeitei Eastre, careia ii era dedicat anotimopul primavara. Treptat, iepurasul a fost acceptat incepand cu secolul XIX ca simbol oficial al Saptamanii Sfinte.

haha

Desi persoanele religioase il reneaga uneori pe iepuras sustinand ca acesta nu are absolut nimic de a face cu ritualul si insemnatatea sarbatorii pascale, sa nu uitam ca personajul plin de cadouri nu este si nu vrea sa fie mai mult decat atat: un iepuras magic care ii inveseleste pe copii, vestind primavara si renasterea la viata. Prezenta iepurasului in sarbatoarea de Paste nu are prin urmare nici o legatura cu credinta in invierea Mantuitorului Iisus Hristos.

Iepurasul vine tocmai din Germania, locul in care au fost fabricate pentru prima data dulciuri din ciocolata si zahar, raspandindu-se astfel traditia peste tot in lume. In dimineata de Paste, toate familiile asteapta cadourile iepurasului. Unii prefera sa ofere cadouri simbolice, reprezentand semne ale primaverii sau figurine de ciocolata, iar altii prefera sa se foloseasca de aceasta oportunitate pentru a darui cadoul mult dorit celor dragi.  Cand vine vorba de copii, stim cu totii ca asteapta si se bucura de orice jucarie pe care o vad pentru prima oara. Va invitam sa va faceti o idee inca de pe acum despre ce puteti sa oferiti copiilor, vizitand magazinul Piticul Vesel.

Mai jos va prezentam cateva sugestii de cadouri perfecte pentru a fi daruite drept cadou celor mici:

Cort de joaca pentru copii Palatul Printesei Maya

Cort de joaca pentru copii Palatul Printesei Maya

Trusa de scule Super Tools

Trusa de scule Super Tools

 Role cu 4 roti Multisistem Barbie


Role cu 4 roti Multisistem Barbie

Fotoliu cu cadru din lemn Disney Princess

Fotoliu cu cadru din lemn Disney Princess

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.