Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Doc McStuffins alunga teama de medic

Doc_mcstuffins_the_doc_is_inAdresate prescolarilor, desenele animate Doc McStuffins sunt centrate asupra personajului principal, fetita afro-americana Doc. In timp ce tatal ei sta acasa si se ocupa de gradina, mama lui Doc este un medic respectat. Doc o imita perfect, creandu-si  micul ei cabinet de papusi si animalute de plus. “Nu am pierdut nicio jucarie pana acum”, spune ea intr-un episod.

Desenele au debutat in martie pe canalul Disney, si au reusit sa cucereasca multi copii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani. Dincolo de aceasta, desenele au fost cald primite si de catre parinti bloggeri, persoane influente, organizatii, pentru mesajul vocational puternic pe care il transmit fetelor afro-americane.

Poate ca cel mai important aspect al acestor desene e faptul ca reliefeaza o latura pozitiva, buna si jucausa a conceptului de “doctor”, reusind astfel sa invinga teama copiilor de mersul la control.

Chris Nee, creatorul desenelor spune ca a vrut doar sa usureze experienta fiului sau cu spitalele si medicii dupa ce acesta a fost diagnosticat cu astm. “Medicii nu sunt chiar atat de rai, vezi?” este mesajul pe care vrea sa il transmita Doc McStuffins copiilor.

Personajul Doc e extrem de grijuliu si atent cu nevoile fiecarui animalut de plus in parte, aratand compasiune. Copiii au sansa sa invete anumite trucuri pentru un stil de viata sanatos.

Printre vocile personajelor, Loretta Devine este cea care interpreteaza vocea hipopotamului Hallie, iar binecunoscutul Ty Burrell ( din serialul “Modern Family”) interpreteaza vocea unei jucarii “Jack-in-the-box”, ca invitat special in episodul pilot.

Desenele animate Doc McStuffins sunt cu totul altfel decat ce ati mai vazut pana acum, intrucat ofera un umor sofisticat si personaje puternice, realistice. Exista, de pilda, un omulet de zapada ipohondru care apare in poveste. Desi nu inteleg intregul context al personajului, copiii adora omuletul de zapada.

Va invitam sa descoperiti lumea fascinanta a medicilor cu Doc McStuffins.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.