Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Incepe scoala cu dreptul!

Scolile si gradinitele vor fi pregatite in curand sa isi primeasca inapoi copiii. Haideti sa ne asiguram ca si copilul nostru cunoaste regulile de conduita, in special daca acesta este primul lui an. Fie ea gradinita sau scoala, noua etapa din viata copilului nostru e o noua etapa si pentru noi, la care trebuie sa ne ajustam cu succes. Haideti sa vedem ce mesaje ii spunem copilului pentru ca sa fie in regula.
4931956799_575e730c55_o

Fii tu insuti!
Invata-l sa fie asa cum e in viata de zi cu zi: amuzant, dragut, generos. E bine sa puna accent pe calitatile sale naturale si sa nu lase pe nimeni sa i le schimbe. Copiii sunt experti in a copia, mai ales cand sunt in cautare de modele, astfel ca e bine sa il incurajam sa nu isi arunce atat de usor propriul stil doar pentru unul mai “popular”.

Ai incredere in tine!
Este in regula sa mai gresesti din cand in cand. Retine ca nu este nicio rusine sa intrebi atunci cand nu stii.

Imprieteneste-te cu colegii!

Invata-l sa relationeze cu toate persoanele noi din anturaj, sa isi faca prieteni care poarte ii vor fi alaturi pe viata. Pentru asta, copilul trebuie sa stie sa se prezinte, sa raspunda la intrebari, chiar daca nu e foarte sigur de raspuns, sa nu-i fie rusine.

Ai rabdare!
Sunt multe lucruri pe care nu va putea sa le faca din prima. Daca e genul care se supara ca nu i-a iesit ceva, invata-l sa fie rabdador si perseverent. Cu putin exercitiu si cu multa rabdare, multe lucruri ce pareau imposibile vor fi infaptuite. care i se pareau imposibile vor deveni posibile.

stress-mother-running-late-kids-school-work-rushing-her-children-funny-concept-white-isolated-32887606

Fii politicos!
Copilul tau va intalni copii care nu se vor purta frumos. Invata-l sa fie dragut si sa nu doreasca raul celorlalti. Invata-l sa imparta, sa fie bun si generos.

Nu uita de igiena, sterge-te!
Fie ca e vorba de a se sterge la nas sau a se sterge la fund, copilul trebuie sa cunoasca aceste lucruri. Cand e pe cont propriu, nu va sta nimeni dupa el sa se asigure ca e totul in ordine.

Nu vorbi urat cu cei din jur!
In special in situatiile in care este nervos, suparat, copilul ar trebui sa evite cuvintele urate. Acestea sunt usor de pronuntat, dar imposibil de retras mai tarziu. Injuraturile trebuie evitate cu orice pret; nu stii niciodata pe cine vei rani.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.