Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Jake si Piratii din Tara de Nicaieri

10512-1Nu se stie cu exactitate de unde apare fascinatia copiilor pentru pirati, insa cu siguranta are ceva de-a face cu simtul aventurii, curajul, invingerea fricii, nevoia de explorare, eroismul. Dintre desenele avand ca tematica viata piratilor, cele mai noi personaje care contureaza ideea de rebel initiata de celebrul Peter Pan sunt Jake si Piratii din Tara de Nicaieri. Desenele au castigat premiul Annie, fiind un real succes pentru Disney Junior, reusind sa depaseasca ratingul desenelor concurente precum Mickey Mouse Clubhouse, Handy Manny sau Agent special Oso.

Episoadele prezinta lupta constanta dintre o banda de tineri pirati formata din Jake, Izzy, Cubby, papagalul Skully si Bucky, si razbunatorul Capitan Hook, Smee si vestitul crocodil. Acestia se lupta pentru cucerirea comorilor.

costum-pentru-copii-piratul-jake

De regula, se intampla cam asa: capitanul Hook vede ca Jake si piratii au descoperit o comoara sau ceva obiecte distractive si fura de la ei, urmand ca apoi acestia sa duca o adevarata lupta pentru a recupera ce li se cuvine.

In primul sezon sunt prezentate aventuri si conflicte mai simple, jucause. De pilda, Jake impreuna cu echipajul descopera o minge de basket sau o placa de skateboard, pe care trebuie mai apoi sa le recupereze de la siretul Capitan Hook, care nu pierde ocazia de a le fura. In al doilea sezon, intriga devine mai complexa, ajungand sa prezinte aventuri si misiuni mai dificile, precum gasirea unui oras pierdut.

Lansate in luna noiembrie a anului 2012, desenele Jake si Piratii din Tara de Nicaieri au ajuns si continua sa reprezinte un real succes in randul celor mici, ajungand la al treilea sezon, inceput in luna ianuarie 2014. Pasionatii au avut ocazia sa se bucure de jucarii personalizate cu indragitele personaje, un exemplu in acest sens fiind seturile lansate de Lego in anul 2013, continand personajele la scala de figurine Lego, elementele de decor, corabia piratilor, etc. Jake si echipajul personalizeaza si alte produse pentru cei mici, de la fotolii, corturi de joaca, la jucarii si costume de petrecere.

Jake si Piratii din Tara de Nicaieri inspira copiii si ii invata sa caute, sa exploreze atunci cand au nevoie de ceva, dar mai ales sa nu se dea niciodata batuti si sa apere ceea ce le apartine.

fotoliu-cu-cadru-din-lemn-disney-jake-si-piratii-din-tara-de-nicaieri

Jake si Piratii din Tara de Nicaieri  sunt niste desene grozave intrucat contin multe lectii pe care copiii ar trebui sa le cunoasca de la o varsta frageda, cum ar fi abilitatea de a imparti cu colegii, munca in echipa, simtul responsabilitatii”, sustine Colin Ford, cel care interpreteaza vocea personajului principal, Jake.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.