Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Jocuri distractive in casa

Frigul de afara te indeamna sa lasi mersul la sanius pe alta data. Ce faci insa cu cel mic, sau mai bine zis, cu energia lui? Haide sa descoperi cateva idei de sport zilnic tip indoor, pe care te invit apoi sa le pui in practica pentru un plus de sanatate si veselie.

IndoorKidActivities_main_01

Combinand utilul cu placutul, am gasit urmatoarele jocuri sportive:

Citeste-i o poveste interactiva

Nu ii citi copilului o poveste in mod obisnuit, ci transforma experienta intr-una amuzanta. Inainte de a-i citi, propune-i o regula: de fiecare data cand aude un anumit cuvant, sa faca o saritura. De exemplu, daca ii citesti basmul Cenusareasa, atunci cand rostesti cuvantul Cenusareasa, copilul trebuie sa sara. Nu numai ca cititul unei povesti banale devine cu adevarat distractiv, dar copilul va fi si mult mai atent ca inainte.

Jucati Mima!

Adapteaza jocul de succes Mima pe nivelul copilului tau. Scrie nume de animale pe bucatele de hartie. Apoi, pune toate hartiile intr-un bol. Amesteca-le astfel incat nici tu sa nu mai stii ce scrie pe biletele. Fiecare membru al familiei va extrage un biletel si, fara sa spuna nimic, mimeaza pentru ceilalti animalul care l-a nimerit.

Animalele de plus pot prinde viata!

interior-amazing-playing-room-design-ideas-with-light-oak-wood-flooring-including-colourful-stripe-indoor-hammocks-and-natural-rug-alluring-home-accessories-using-indoor-hammocks

Danseaza cu jucariile pe piesele preferate ale copilului tau. Pentru asta este nevoie de multe jucarii. Aduna-le pe toate in centru si pregateste-le pentru ringul de dans. Daca dansul nu e tocmai activitatea favorita a copilului, atunci prefa-te ca esti musafir, ca tocmai ai ajuns la petrecere, si ofera-i ocazia copilului sa te serveasca cu ceai, sa iti gateasca cu ustensilele sale din plastic, sa te distreze.

Joaca volei cu baloane!

Pe cat de simplu, pe atat de fascinant: voleiul cu baloane te amuza la orice varsta. Umfla cat mai multe baloane, dar incepe jocul simplu: arunca un balon si vezi cat de mult puteti sa il tineti in aer, tu si copilul tau, fara sa atinga podeaua. Pentru a complica lucrurile, arunca mai multe baloane, conditia fiind aceeasi: niciun balon sa nu atinga podeaua.

hidnseel

Jucati de-a v-ati ascunselea!

Cine nu s-a jucat, in copilarie, de-a v-ati ascunselea? Stabileste pana la cat se va numara, respectiv timpul pt. ascuns. Inchide-ti ochii si numara, in timp ce copilul trebuie sa se ascunda. Creeaza apoi putin suspans cautandu-l prin toata casa.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.