Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Muzica in viata copilului tau

muzica

Muzica e un limbaj universal, si indiferent de locul, varsta si personalitatea fiecaruia din noi, mereu vom rezona cu o melodie buna. Studiile arata ca muzica are efecte extraordinare asupra psihicului copilului, si cu cat invata mai repede sa cante, cu atat e mai bine.

Copilul tau stie sa cante deja sau este pasionat de vreun instrument muzical? Te-ai gandit pana acum ca poate ai langa tine un copil genial, un cantaret nemaipomenit? Te invitam sa descoperi daca ai un pianist in devenire, un tobosar energic, sau poate un chitarist desavarsit. Ca sa explorezi potentialul muzical al copilului tau, tot ce trebuie sa faci e sa ii alegi un instrument muzical de care pare interesat, sau sa il inscrii la niste cursuri de muzica. Orice ai alege, nu uita ca va avea nevoie de tot sprijinul tau pe parcurs, asa ca nu fi surprins(a) daca va trebui sa si cantati impreuna.

Si daca inca nu te-am convins de beneficiile muzicii, e timpul sa iti prezint 5 motive pentru care merita ca muzica sa ocupe un loc privilegiat in viata copilului tau. Afla acum de ce e mai bine ca cel mic sa lase telecomanda si sa ia in mana o chitara.

1. Muzica imbunatateste memoria

Conform maestrului compozitor la Orchestra Simfonica din Miami, Eduardo Marturet, muzica studiata la o varsta frageda imbunatateste abilitatea de invatare si memoria copilului, prin stimularea anumitor regiuni ale creierului. De asemenea, conform Specialistului in Muzica pentru copii Meredith Le Vande, exista o corelatie puternica intre rezultatele scolare excelente si expunerea copiilor la muzica. “Muzica stimuleaza regiunile creierului responsabile de citit, operatii matematice, si dezvoltare emotionala”.

DSC02965.JPG

2. Muzica imbunatateste aptitudinile sociale, de relationare cu ceilalti

Fiecare copil are la un moment dat un impas in integrarea sociala. Prin intermediul muzicii, copilul poate in sfarsit sparge scoica rusinii si invinge teama de penibil. Implicandu-se intr-un grup muzical, o formatie, copilul invata o lectie importanta de viata, si anume, faptul ca recompensa vine din munca in echipa. El invata astfel sa relationeze cu colegii, sa rezolve conflictele, si sa aprecieze eforturile celorlalti.

3. Studiul muzicii ne invata virtutea rabdarii

Chiar daca ni se spune ca traim intr-o lume in care orice moft ne este satisfacut imediat, gratificarea instantanee este doar o iluzie. In viata reala, daca vrei sa obtii ceva, e nevoie sa ai rabdare. In studiul muzicii este vital sa avem rabdare, rezultatele vor aparea dupa ani intregi de studiu. De asemenea, atunci cand cantam intr-o formatie, e nevoie sa avem asteptam sa vina si randul nostru, respectand astfel ordinea instrumentelor.

4. Muzica e o forma de exprimare geniala

Desi nu stapanesc inca arta conversatiei, copiii pot sa exprime toate sentimentele in aceasta forma de arta atat de accesibila tuturor. Muzica ofera placere si exprima exact acele nuante ale vietii emotionale pentru care nu exista cuvinte.

sing

5. Muzica fortifica increderea in sine a copilului

Muzica are un efect extraordinar asupra copiilor: ii face mai increzatori in propriile forte. Atunci cand canta, copilul descopera ca isi dezvolta singur niste aptitudini, si devine mai increzator pe masura ce devine din ce in ce mai bun in tehnica muzicala. Poate ca in unele arii ale vietii nu va fi atat de sigur pe el, insa atunci cand cineva ii va chestiona aptitudinile muzicale, el isi va aminti cu siguranta cum a inceput de la o singura nota, si acum a ajuns la un nivel de care e mandru.

Muzica poate face parte din viata copilului tau, chiar de la o varsta frageda. Spre deosebire de alte domenii sau hobby-uri, muzica il va captiva intreaga viata, pentru ca  mereu exista ceva ce nu stia in acest domeniu fascinant si inepuizabil.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.