Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Organizeaza in mod inteligent jucariile copilului!

Organizarea si mai apoi depozitarea  jucariilor este una dintre principalele probleme ale parintilor, mai ales atunci cand dispun de putin spatiu pentru copii si lucrurile acestora. Daca in unele cazuri o simpla cutie e suficienta pentru a depozita jucariile, anumiti parinti se plang ca au nevoie de mai mult spatiu.

ppppp

Un mod ingenios de a stoca toate jucariile, avand si posibilitatea de a le aseza pe categorii, este organizatorul de jucarii. Incapator, avand sase compartimente, acesta se incadreaza cu usurinta in orice decor.

Fiind decorat cu personajele indragite de copii, acestia din urma vor fi incurajati sa pastreze ordinea si nu vor simti dezinteres in a pastra mediul curat.

Inainte de a achizitiona un organizator de jucarii, e bine sa tinem cont si de urmatoarele sfaturi:

* Sa evitam jucariile duplicat! Un copil nu are nevoie de doua mingi de fotbal sau doua papusi din aceeasi serie. Daca aveti doua jucarii de acelasi fel, donati-le sau dati-le spre vanzare.

 * Sa fim selectivi! Este ideal sa nu cumparam o jucarie doar pentru ca ni se pare draguta sau pentru ca o vrea neaparat cel mic.

 * Sa ne oprim din a oferi jucarii drept rasplata pentru fapte bune! Jucariile oferite in dar copilului ca recompensa pentru ca ne-a ascultat sunt de multe ori inutile. In schimb, haideti sa alegem ca recompensa o plimbare cu rolele prin parc, o vizita la gradina zoologica, etc.

* Copilul nu se joaca cu toate jucariile!  Un mic truc pentru a ne da seama ce jucarii merita sa ramana este urmatorul: vom ascunde pentru o perioada jucaria de care nu suntem siguri. Daca cel mic nu vine sa intrebe de aceasta, atunci inseamna nu-i mai pasa de ea.

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.