Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Papusile moderne

papusa-muzicala-cleopatra-stratan

Papusa muzicala Cleopatra Stratan

Papusile de azi nu se compara deloc cu cele din copilaria noastra. Interactive, muzicale, papusile de azi formeaza o lume fascinanta pentru fetite, si nu e surprinzator faptul ca interactiunea cu acestea devine activitatea lor preferata.

Papusile interactive au senzori de voce situati pe diferite parti ale corpului. O data ce sunt atinsi, senzorii declanseaza functii care mai de care mai amuzante.

Daca in copilaria multora dintre noi o papusa insemna un cadou special si destul de rar, in ziua de azi, rafturile magazinelor sunt pline de papusi care mai de care mai sofisticate.

Papusile copilariei noastre erau frumoase, insa destul de statice; singurul privilegiu al copilului era sa le piaptene parul, sau sa le costumeze. Papusile moderne sunt concepute in asa fel  incat sa fie in permanenta interactiune cu copilul. Unele canta, altele recita poezii, ba chiar te invata propozitii si notiuni de baza precum alfabetul sau numerele.

Papusile interactive au senzori de voce, care o data ce sunt atinsi, declanseaza functii care mai de care mai amuzante.

In ideea de a dezvolta grija si empatia la fetite, o firma a lansat deja binecunoscuta papusa bolnavioara, Ciciobello, care nu vine singura, ci insotita de accesoriile adecvate.  In cutia papusii gasim o seringa, un termometru, o sticluta cu sirop, o sticluta cu lapte, un stetoscop. Asemeni unui bebelus adevarat care nu se simte bine, Cicciobello se manifesta in moduri diferite: plange si i se inrosesc obrajorii din cauza febrei. Fetitelor nu le ramane decat sa aiba grija de ea, sa o vegheze neconditionat, pentru ca papusa bolnavioara sufera de o raceala care nu trece cu una cu doua.

O alta papusa interactiva cu functii inedite este papusa Baby Amore Pipi Popo, papusa care… ati ghicit: dupa ce termina de mancat, isi face nevoile intr-un scutec, asemeni unui bebelus adevarat. Copilul poate astfel invata cum sa schimbe un scutec pe un simulator, empatizand astfel cu rolul parintelui.

Papusile muzicale sunt insa de departe cele mai adorate de cei mici. In cazul in care avem niste inregistrari de poezii sau cantece de la serbarile copilului, tot ce trebuie sa facem e sa le incarcam pe un stick, iar papusa cu USB va prelua cu drag datoria de a recita copilului. De asemenea, parintele poate sa isi inregistreze vocea, spunand cuvinte calde sau recitand povesti, iar cand este plecat, poate fi sigur ca cel mic va fi linistit la auzul vocii atat de familiare.

Papusile moderne interactive au stocate diverse informatii folositoare care indulcesc  copilaria: cantecele, povesti, propozitii uzuale, etc. Toate informatiile pot fi accesate prin simpla apasare a unui buton.

Daca ne gandim la viata unei papusi obisnuite, putem remarca faptul ca papusile moderne  au cu siguranta o expectanta de viata mai mare, ajungand sa fie abandonate pe un raft in coltul camerei mult mai tarziu decat papusile “clasice”.

Beneficiile rezultate din interactiunea copilului cu o papusa moderna sunt multiple. Joaca duce la dezvoltarea eficienta a aptitudinilor de comunicare, limbaj sau imbogatirea cunostintelor. Lumea papusilor moderne ramane fascinanta atat pentru cei mici, cat si pentru adulti. Sa nu uitam insa ca interactiunea dintre o papusa si un copil nu trebuie sa inlocuiasca rolul bine definit al parintelui. Cu toate ca jucaria ii va face pe plac copilului si-i va spune povesti nemuritoare pe un ton placut si cald, vocea parintelui e de neegalat si ramane la sfarsitul zilei cea pe care el o prefera.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.