Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

De cata rabdare avem nevoie?

In viata fiecaruia dintre noi exista cea mai solicitanta sarcina a vietii, dar si cea mai satisfacatoare: cea de parinte. Un lucru e cert: ca meseria de parinte nu se invata in scoala, si ca experienta necesita o tona de rabdare: rabdare cu dispozitia celui mic, rabdare cu crizele lui de incapatanare, rabdare cu procesul sau mai lent de invatare, rabdare cu noi insine. 

article-new-thumbnail-ehow-images-a07-ms-e0-patience-child-parent-800x800

In calitate de parinti, stim cat de epuizanta poate fi cresterea unui copil, mai ales cand acesta are foarte multa energie si o foloseste din plin nu doar in mod constructiv.

Mai devreme sau mai tarziu, toti ne pierdem rabdarea. Nu exista parinte perfect, calm si zambitor in fiecare clipa. Vor aparea momente in care ne pierdem cumpatul, devenim irascibili sau chiar maniosi.

Rabdarea poate fi dezvoltata in timp si poate deveni un obicei daca ne straduim putin cate putin in fiecare zi.

Mai jos aveti cateva sfaturi pe care sa le cititi cu rabdare pentru a deveni mai buni pentru copiii vostri:

Numarati incet pana la 10

Focusarea pe aceasta sarcina aparent banala va face sa uitati ca ati fost intr-o dispozitie neplacuta. Cea mai mare parte din intentia initiala se va fi evaporat. De asemenea, puteti numara cu voce tare de la 10 la 1 astfel incat copilul sa auda si el. Te asiguram ca va intelege mesajul si o va sterge fuguta.

Inspirati adanc

Acest truc merge bine cu primul. Numarati pana la 10 si apoi inspirati incet si profund, de 3 ori. Vei simti cum frustrarea se evapora cu fiecare respiratie.

Ganditi-va ca sunteti in fata unei audiente

Este mai putin probabil sa manifestati un comportament exagerat la adresa copilului daca cineva va priveste fiecare miscare.

Imaginati-va ce ar face mama dumneavostra intr-o situatie asemanatoare
Ce decizii ar lua ea daca ar fi in locul dumneavoastra? Ganditi-va la ea sau la oricare persoana importanta, pentru care simtiti admiratie pentru modul cum rezolva problemele.

In concluzie, amintiti-va ca nicio situatie nu e pe atat de rea pe cum pare initial, si aveti rabdare pentru a trece cu bine peste tot. Copilul va fi recunoscator!

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.