Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Sa decoram camera copilului in mod creativ

De la camera de vis din imaginatia copilului pana la realitate este doar un pas. Cunoasteti faptul ca cei mici vor cu ardoare sa traiasca intr-un mediu de basm cat mai suprearealist, care le antreneaza imaginatia; un spatiu in care se pot juca fara a-si face griji pentru propria siguranta – aceasta din urma este problema noastra, a adultilor.1600x1200-beauty-disney-princess-wallpaper-for-kids-room

Cum etapa copilariei este poate cea mai dulce din viata, haideti sa “plantam” impreuna o amintire a camerei perfecte din copilarie, un spatiu de care copiii isi vor aminti cu drag peste ani.

Mai jos va prezentam 6 idei deosebite de produse care vor adauga un strop de magie si distractie in camera copilului.

Atunci cand dispunem de putin spatiu ori de prea multe jucarii, ce ne poate salva pentru a mentine totusi o camera ordonata si aerisita?

Organizator jucarii cu cadru metalic Disney Princess

Organizator jucarii cu cadru metalic Disney Princess

Cutiile pentru depozitarea jucariilor, mascate intr-un design irezistibil cu printese sau masinute, sunt un accesoriu deosebit de care vom ajunge sa avem neaparata nevoie. Avantajul acestor obiecte este acela ca ne ajuta sa invatam mai usor copilul importanta curateniei si a bunei organizari.

Joaca este singura preocupare in care copiii vor investi timp si energie, astfel ca ne ramane noua sarcina de a ne gandi la siguranta. Alegeti produse care desi la prima vedere par simple, la baza au trecut toate testele de siguranta si constituie produse sigure pentru copii.

Corturile de joaca par usoare si fragile, dar sunt in realitate foarte rezistente datorita sistemului de pliere ingenios, care asigura rapiditate asamblarii. Corturile dau un aer jucaus in camera copiilor si pot fi alese in functie de ce atmosfera dorim sa redam: de basm, de aventura, de joaca, etc.

Scaun multifunctional din lemn Disney Winnie the Pooh

Scaun multifunctional din lemn Disney Winnie the Pooh

Orice camera, fie ea cat de distractiva, trebuie sa aiba un birou spatios, si daca se poate…multifunctional. Biroul poate fi spatiul la care cel mic incepe sa deseneze, sa scrie, sau chiar sa serveasca masa. Un birou cu personajele de desene preferate ale copilului ii vor atrage atentia inca inainte de a incepe activitatile scolare. Locul unde se amplaseaza biroul e necesar sa fie bine luminat.

Alegeti piesele de mobilier de baza, precum masuta si scaunele dupa un singur criteriu: sa fie cat mai putin plictisitoare. Mergeti cu incredere pe dorinta copilului de a avea piesele de mobilier imprimate cu personajele Disney preferate, dar asigurati-va ca obiectele sunt suficient de rezistente, realizate din metal sau lemn masiv.

Fotoliu cu cadru din lemn Disney Princess

Fotoliu cu cadru din lemn Disney Princess

Vorbind de camera unui copil, vom vorbi mereu despre fragilitate, despre obiecte sigure, delicate, in culori cat mai placute vizual. Este bine sa alegem mochete cat mai pufoase, lenjerii de pat care se simt confortabil pe piele, fotolii comode cu spatar si brate laterale, excelente pentru odihna copiilor dupa o zi de joaca.

Fotoliile realizate din burete sau din burete cu structura de lemn sunt cochete si extrem de comode.

In etapa copilariei, somnul trebuie pretuit deoarece el ne asigura cresterea armonioasa. Alegeti lenjerii haioase pentru a alunga monstrii imaginari si a va asigura ca aveti un copil odihnit.

Retineti ca mobilierul ideal pentru copii este acela care e privit din perspectiva lor, de la inaltimea lor, cu mult entuziasm si cu deviza “Nimic nu e imposibil”.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.