Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Scaunele auto pentru copii

scaun-auto-formula-1Scaunele auto pentru copii, denumite uneori ca si scaune de masina pentru copii, sunt special concepute pentru a proteja copiii de accidente in timpul calatoriilor cu autoturismul. Producatorii de automobile integreaza sisteme de fixare a scaunelor pentru copii chiar din faza proiectarii vehiculelor, exemple concludente fiind sistemul isofix si sistemul de fixare pe bancheta din spate cu centuri de siguranta.

In multe tari este obligatorie utilizarea unui scaun auto pentru copii atunci cand acestia se deplaseaza intr-un vehicul. In general, tarile care reglementeaza siguranta pasagerilor au legi speciale cu privire la siguranta copiilor, unde se specifica faptul ca un copil trebuie sa fie transportat in mod corespunzator, intr-un scaun potrivit, in functie de varsta şi de greutate.Scaunele auto ofera siguranta pentru copii si trebuie sa fie corect utilizate pentru a fi eficiente.

Scaunele auto pentru copii se diferentiaza in functie de grupa de greutate a copiilor care le utilizeaza si se impart in: scaune auto grupa 0+ (de la 0 la 13 kg), scaune auto grupa 1 (de la 9 la 18 kg), scaune auto grupa 2 (de la 15 la 25 kg), scaune auto grupa 3 (peste 22 kg). Este foarte important ca pe masura ce copilul creste si scaunul auto sa fie adaptat varstei, respectiv greutatii acestuia. Chiar daca achizitionarea mai multor scaune auto, in functie de greutatea copilului, pare o cheltuiala suplimentara importanta, nimic nu este mai de pret decat siguranta pasagerilor si mai ales a copiilor care calatoresc cu masina.

Oferta de piata pentru scaune auto este impresionanta, iar magazinele online de profil ofera spre vanzare diferite modele de scaune auto pentru copii. Este important ca parintele sa faca o alegere corecta, in care sa tina cont atat de pretul produsului cat si de marca. Un scaun fabricat de un producator renumit va respecta intotdeauna standardele de siguranta in domeniu si este o investitie mult mai profitabila luand in considerare raportul calitate/pret.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.