Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Scrisoare pentru Mos Craciun

Daca pentru tine sarbatoarea Craciunului reprezinta poate cel mai emotionant si mai asteptat moment, pentru Mos Craciun aceasta este cea mai ocupata perioada din an. Ajutat de echipele numeroase de spiridusi, Mos Craciun pregateste cu minutiozitate cadourile, rezolva micile incidente ale renilor, testeaza echipamentul de zbor si mai arunca un ochi la starea vremii. Printre toate aceste activitati, Mos Craciun isi face timp si pentru citirea scrisorilor, asta pentru ca stie foarte bine ca uneori cei mici se pot razgandi, si nu vrea sa aduca din greseala cadoul nepotrivit.

Scrisoare Mos Craciun

Pentru a-i scrie Mosului cea mai frumoasa scrisoare, tine cont de trucurile de mai jos. Daca ai fost cuminte, vei primi garantat ce iti doresti de la Mos Craciun. Tot ce iti ramane de facut e sa iei o foaie de hartie, un pix, si sa redactezi scrisoarea geniala care il va impresiona pe Mos Craciun.

Pentru inceput, uita de tehnologie, calculator, imprimanta. Scrisul de mana e cel mai adecvat pentru aceasta ocazie. Arata-i Mosului ca iti pasa, si fa un efort sa redactezi totul de la zero, cu manuta ta.

Mai intai, intreaba-l pe Mos Craciun cum se simte; daca el, nevasta sa, renii si ajutoarele sale sunt bine. Nu sari direct la a-i spune despre cadouri, arata-i ca iti pasa. Mosul e batran, mai batran decat bunicii tai, si cu toate acestea lumea uita sa il intrebe cum mai sta cu sanatatea.

Fii onest, nu il pacali pe Mosul cum ca ai fost cuminte tot anul. Niciun copil nu e cuminte non-stop, cu totii mai facem mici nazbatii pardonabile, din care invatam.

writing-to-santa

Da exemple de situatii in care ai fost cuminte si in care parintii te-au laudat. Daca te-ai purtat frumos cu fratele sau surioara ta, nu uita sa mentionezi asta in scrisoarea ta.

Indiferent ca scrii pe o foaie de hartie simpla, sau pe o foaie cu tematica de Craciun, asigura-te ca scrii cursiv, frumos, drept, fara greseli, si nu uita sa treci la vedere: numele, varsta, adresa ta. Acesta ii va ajuta mult pe spiridusi la centrul de sortare al scrisorilor de la Polul Nord. Exista zvonuri cum ca cele mai frumoase scrisori sunt expuse pe un stativ special chiar in casa lui Mos Craciun, astfel ca ai sanse sa fi printre preferatii lui!

Fii politicos, spune “Te rog” si “Iti multumesc”. Mosul e de moda veche, de pe vremea cand respectul era cea mai importanta calitate umana. Pe un ton politicos, spune-i Mosului ce cadouri ai vrea sa iti aduca, incercand sa reduci lista la maxim 3 jucarii. Mosul strabate intreaga lume intr-o singura noapte cu un sac imens de jucarii,  nu il ingreuna inutil.

Aseaza cu grija scrisoarea intr-un plic timbrat, inchide-o, si inmaneaz-o parintilor pentru a o trimite la Polul Nord.

1

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.