Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Simbolurile de Halloween

Simbolurile asociate cu Halloweenul ni se intiparesc in minte atat de clar, incat parca ar fi existat dintotdeauna. Sarbatoarea bate la usa, haideti sa vedem daca stim cu totii originea fiecarui simbol, pentru a fi cei mai pregatiti de Halloween!

1834020-bigthumbnail

Dovleacul, cel mai cunoscut simbol al Halloweenului, pe care il decoram si il gatim, isi are originea in Marea Britanie si Irlanda, desi este asociat cu America de Nord. La inceput se foloseau gulia sau sfecla cu scopul de a alunga spiritele malefice din gospodarii. Acest obicei a ajuns in Statele Unite odata cu irlandezii care au emigrat acolo. Treptat, el a fost asociat cu perioada recoltei, devenind insa in timp simbolul Halloweenului.

Vrajitoarele au ajuns sa fie asociate cu Halloweenul deoarece se considera ca noaptea aceasta are o mare incarcatura de puteri supranaturale. Fantomele, spiritele si vrajitoarele sunt simbolurile cele mai cunoscute ale acestei idei de paranormal. Legendele spun ca vrajitoarele pacaleau oamenii sa se retraga in munti vrajiti, unde ramaneau captivi pentru totdeauna.

Pisica a fost mereu considerata a fi un animal cu puteri supranaturale. Venerata in multe civilizatii, se zice ca pisica ar simti energiile pozitive si negative. Pisicii de culoarea neagra i s-au asociat si mai multe puteri, considerandu-se chiar ca spiritele oamenilor se pot reincarna in pisici. De aici, si pana la considerarea pisicii negre simbol al ocultismului nu a fost mult, iar prin asociere a devenit si un simbol al Halloweenului.

happy-halloween-moon-tree

Liliecii, aceste creaturi nocturne ce vietuiesc in locuri parasite, sunt considerate malefice. Chiar si vrajitoarele se transforma in lilieci pentru a putea zbura si pentru a se deplasa mai usor in timpul noptii.

Mastile si costumele, simbolizand de cele mai dese ori vampiri, zombie, fantome si vrajitoare, au aparut din nevoia oamenilor de a se proteja de spirite malefice, deghizandu-se. In ultimii ani au inceput sa se foloseasca si tinute sau masti reprezentand persoane publice sau diverse personaje animate. In anii ’50 a inceput comercializarea acestor costume si in Statele Unite.

Luna a fost deseori asociata cu spiritele si moartea datorita ciclurilor sale. Mitologia vorbeste despre luna ca fiind locul unde sufletele se retrag, iar serile cu luna plina sunt asociate cu povestile de groaza, in care varcolacii se transforma.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.