Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Sunteti pregatiti pentru mersul pe role?

Mersul pe role reprezinta pentru copii cea mai simpla, economica si sigura activitate de fitness. Daca unii copii reusesc sa invete sa se dea cu rolele chiar din ziua in care se incalta cu ele, altora le sunt necesare cateva lectii pregatitoare.

family roller skating

Pe masura ce invata, copiii isi vor imbunatati aptitudinea, devenind adevarati experti in controlarea/ajustarea vitezei. Mersul pe role este o alternativa la indemana pentru copii, putand fi practicata in vecinatatea casei, in parc sau pe strazile cartierului. Desi poate fi practicat de un intreg grup de prieteni sau colegi, mersul pe role nu necesita in mod obligatoriu o echipa, astfel ca cel mic il poate practica si individual atunci cand e cazul.

Activitatea aparent banala este foarte accesibila, indiferent de varsta, atat de catre fete cat si de baieti, aducand voie buna si zambete pe chipul tuturor. Acest hobby ajuta la imbunatatirea abilitatilor de echilibru, precum si de coordonare mana-ochi, la imbunatatirea atentiei si a fortei musculare.

role-cu-4-roti-multisistem-barbie

Prin mersul pe role, caloriile se ard in mod eficient, astfel ca grija kilogramelor in plus va fi cu totul stearsa.

De la ce varsta putem insa incepe mersul pe role? Pentru a testa daca cel mic este pregatit pentru mersul pe role, haideti sa ii testam mai intai echilibrul. Vom verifica modul in care se descurca atunci cand trebuie sa sara, sa alerge, sa stea intr-o pozitie inclinata, sa se ridice de la sol fara ajutor din partea noastra.

Este ideal ca inainte de a achizitiona role, sa inchiriem o pereche pentru a vedea daca intr-adevar copilul are o atractie spre aceasta activitate. Este imperativ sa nu uitam si de echipamentul de protectie (cotiere, genunchiere, casca), mai ales daca vorbim de un incepator.

Mersul pe role este hobby-ul ce nu tine cont de varsta si care o data invatat, poate sa ne insoteasca intreaga viata.

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.