Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Tablete, laptopuri si carti electronice pentru copii

1

Dispozitivele electronice acapareaza o parte din ce in ce mai mare din timpul si atentia noastra. Consumatorii tineri, nu raman nici ei neglijati de catre producatorii de astfel de dispozitive, care au deja la indemana o oferta variata de tablete, laptopuri, carti electronice si pad-uri. Acestea promit sa fie numai bune pentru a transforma invatarea intr-un joc.

In general, tinta dispozitivelor de acest tip este sa dezvolte prin activitati placute o serie de aptitudini, precum imbunatatirea reflexelor, a capacitatii de recunoastere, asocierea obiectelor, invatarea cifrelor si a literelor, etc. Ceea ce difera intre produsele ofertate este numarul si diversitatea de jocuri, varsta targetata, limba in care este setat dispozitivul (in general limba romana, engleza) si nu in cele din urma, un criteriu decisiv in achizitionare, pretul produsului.

Majoritatea dispozitivelor precum notebook-uri sau tablete sunt prevazute cu ecran tactil, au o interfata user-friendly si permit parintilor o monitorizare a activitatii copiilor prin sisteme de tip Parental Control.

Lasand la o parte polemica intre cei care considera calculatorul si toate dispozitivele similare ca fiind daunatoare pentru copii si cei care le considera utile pentru dezvoltarea inteligentei, sa vedem ce oferteaza producatorii la acest moment pe piata.

Tableta LeapFrog Explorer

22

Avand ani buni de experienta in revolutionarea procesului de invatare prin crearea de jocuri educative diversificate, producatorul LeapFrog a lansat tableta Explorer, si de curand i-a adus imbunatatiri, materializate in noua tableta Explorer 2. La fel ca si multe alte produse educationale lansate de Leapfrog, singura bariera pe care tableta o ridica asupra invatarii distractive este setarea in limba engleza. Tableta promite sa fie un produs multifunctional, cu nenumarate posibilitati de joc si invatare, reprezentand noua generatie a jocului avansat, a citirii digitale, a personalizarii si a creativitatii. La capitolul spatiu de stocare, tableta Explorer ofera posibilitatea instalarii a 100 de softuri educationale si aplicatii (in limba engleza). Copiii pot invata matematica, citirea, scrierea, geografia, hartile, tarile, diverse culturi, aptitudini sociale, informatii despre stiinte, arte, muzica si multe altele. Exista mai multe nivele ale jocurilor, acestea adaptandu-se cu succes la nivelul de joaca si invatare a copilului. Pentru citit, exista posibilitatea accesarii cartilor digitale sau ebooks, prin intermediul carora copiii interactioneaza cu personajele favorite, afla cum se pronunta anumite cuvinte, totul intr-o maniera captivanta. Tableta Explorer este recomandata pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 9 ani.

Laptop-uri si Pad-uri Clementoni

2

Producatorul Clementoni, pentru care copilaria este privita drept cel mai frumos joc, oferteaza diverse dispozitive educationale pentru cei mici, printre care se remarca laptopurile personalizate cu celebrele animalute cunoscute de copii din desenele animate: Laptopurile cu Mickey sau Minnie Mouse, Spiderman, Hello Kitty. Toate acestea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani, punand accentul pe invatarea vocabularului, a notiunilor de baza din matematica, pe dezvoltarea memoriei si a logicii. La fel de interactive sunt si Pad-urile Clementoni, care ofera o excelenta modalitate de acomodare timpurie cu sunetele, cu indemnuri elementare de invatare si joc, astfel incat copilului sa-i fie mult mai usor cand va creste sa asimileze spontan si fara efort noi informatii.

Un avantaj al dispozitivelor de la Clementoni este faptul ca sunt setate in limba romana, insa nici pretul accesibil al produselor nu este de neglijat.

Carti electronice si Edu-Pad Playful 4

Producatorul Playful se adreseaza copiilor cu varste mai mici, de la 3 la 6 ani, propunand cartile electronice ca metoda alternativa la cartile clasice. Educative si amuzante in acelasi timp, cartile electronice ajuta copilul sa invete intr-un mod interactiv notiunile de baza precum alfabetul sau cifrele. Copii se vor bucura de functia tactila, rasfoind virtual prin 23 de pagini in care sunt incluse alfabetul, numerele de la 1 la 10, culorile, formele, animalele, insectele, anotimpurile si instrumentele muzicale.

O alta optiune mai noua de la Playful este tableta Edu-Pad, care contine activitati educationale distractive, gata sa fie incercate de catre copii: Calendar, Alfabet, Culori si forme, Ferma animalelor, Instrumente muzicale si jocuri cu Cifre. Interactiunea dintre copil si acest dispozitiv se face foarte usor datorita faptului ca tableta are o interfata prietenoasa si accesibila.

tableta-electronica-edu-pad

Daca in ceea ce priveste cartile electronice de la Playful, setarile sunt doar in limba romana, Edu-Pad este bilingv, permitand astfel invatarea in paralel a notiunilor de baza atat in romana, cat si in engleza.

Alegeti cu incredere unul dintre aceste dispozitive, pentru a va convinge ca invatarea nu mai este demult o pacoste pentru copii. Va invitam sa vizitati magazinul pentru a vedea intreaga oferta de jucarii educative.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.