Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

The Lego Movie se lanseaza in 14 februarie

Mai avem doar 2 zile de asteptat pana la difuzarea in cinematografele din Romania a mult asteptatului film de animatie 3D “Marea aventura Lego/ The Lego Movie”.

Regizorul Chris Miller afirma despre film: „Aceasta este cea mai distractiva experienta cinematografica, cand oameni de toate varstele rad impreuna.”

the-lego-movie-poster-full-photo

In regia lui Chris Miller si Phil Lord, animatia 3D urmareste povestea lui Emmet, o figurina Lego obisnuita si conformista care este confundata ca fiind Cel Special, o persoana cu capacitati extraordinare, singura care poate salva lumea. In orasul unde totul este fantastic, plin de culoare si zambete, Emmet, un tip obisnuit sa urmeze cu strictete regulile, pare cel mai fericit locuitor. Fara sa se remarce prin calitati exceptionale, Emmet ajunge in centrul atentiei dupa ce primeste din greseala titlurile de „persoana extraordinara” si „salvatorul planetei”. Astfel porneste intr-o calatorie epica pentru a opri distrugerea omenirii. Desi este complet nepregatit pentru misiune, mai multi supereroi indragiti ii vor sari in ajutor.

Printre vocile personajelor, mentionam: Will Ferrell – vocea lui President Business, alias Lord Business, un director executiv incuiat care nu reuseste sa-si tina viata in frau in timp ce planuieste sa cucereasca planeta; Liam Neeson, Morgan Freeman, Will Arnett – vocea misteriosului Batman.

In loc sa creeze decorurile si sa deseneze piesele cu ajutorul graficii computerizate, animatorii au creat fiecare componenta individual si au construit fiecare scena piesa cu piesa. A iesit un film animat revolutionar datorita dimensiunii ambitioase si a modalitatii in care incorporeaza piesele Lego pentru a transmite profunzime si actiune.

maxresdefault

“Nu-ti vine sa-ti crezi ochilor cand vezi oceanul din piese Lego, cu valuri unduitoare sau furtuna care se napusteste asupra corabiei piratilor”, adauga Miller. „Am folosit tehnici de iluminare si miscari de camera care se preteaza la filmele de actiune cu buget mare pentru a construi o experienta cinematica in adevaratul sens al cuvantului.”

„Cel mai mult imi place ca povestea strabate diferite lumi Lego”, spune si Lord. „Am inceput cu schitarea unei urmariri intre personaje care incepe in oras si se continua in vestul salbatic. Acolo se transforma intr-o incaierare intr-un bar de pistolari pana cand apar politistii de la oras si totul capata o senzatie de film politist din anii ’70, ca Bullitt. E distractiv sa vezi cum se imbina toate aceste elemente fara sa faca nota discordanta.” „Apoi apare Batman si nebunia se inteteste.”, mai spune Miller.

The-LEGO-Movie-Poster-Wide

Filmul te amuza, te face sa iti amintesti de copilarie, sa intelegi ca uneori este mai indicat sa sari peste „instructiunile” de zi cu zi, sa iti reamintesti cat de important este sa crezi in propriile forte, sa spargi tiparele. Prietenia, iubirea, dorinta de aventura nu lipsesc nici ele din inspirata poveste, ce ne rezerva cand ne asteptam mai putin, o surpriza in desfasurarea evenimentelor…”.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.