Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Viata unei papusi

Viata unei papusi depinde in totalitate de copil, iar modul in care fetita alege sa o ingrijeasca poate fi un bun predictor pentru cum se va raporta emotional la ceilalti.

BAD01723A

Fie ca vorbim de papusi interactive precum celebrul Cicciobello bolnavior, papusa Ioana sau Baby Amore Pipi Popo, fie ca ne referim la papusi simple precum Picollina, toate acestea au nevoie de accesorii specifice pentru a evita un drum sinuos, prafuite intr-un con de umbra in copilaria copilului.

In general papusa va ocupa un loc specific in camera fetitei, poate pe un raft sau intr-o cutie de depozitare. Vor exista desigur si acele clipe in care, nefind zi programata pentru facut ordine in camera, papusa va sta probabil intinsa printre alte jucarii, sub un ursulet de plus sau direct pe podea. Daca fetita dumneavoastra este ordonata, atunci cu siguranta ca scenariul de mai sus nu va este familiar. Oricum ar fi, prin intermediul accesoriilor potrivite, puteti accentua latura de empatie a fetitei cu papusa.

In primul moment al zilei, dimineata, papusa trebuie sa aiba un aspect imaculat, ca proaspat scoasa din cutie. Pentru infrumusetarea papusii, puteti alege seturi care contin pieptene, trusa machiaj, bijuterii sclipitoare.

Cum atasamentul de papusa se formeaza foarte rapid in prima etapa a copilariei (3-6 ani), s-ar putea ca fetita sa doreasca sa isi ia prietena peste tot: afara la joaca, la bunici, la gradinita, etc. E nevoie sa avem mereu pregatit un mijloc sigur in care vom transporta papusa, pentru a ne asigura ca nu va prezenta urme de murdarire. Papusile mai privilegiate beneficiaza de produse cu totul si cu totul speciale: carucioare similare ca design cu cele create pentru copii.Alyson+Hannigan+daughter+Satyana+pushes+baby+cLe4yjmNur_l

Putem opta pentru un carucior pentru papusi. Fie ca alegem unul simplu de vara sau unul mai complex, cu landou, gentuta si cos cumparaturi, papusa va fi in siguranta plimbandu-se in carucior. Plimbandu-si papusa preferata, fetita dumneavoastra va incepe sa inteleaga in fiecare zi mai mult ca a creste un “copil” presupune un efort constant, rabdare si multa, foarte multa daruire.

Cand vine ora mesei, putem ajuta papusa sa manance cu acesoriile potrivite. Pentru ca fetita si papusa ei sa fie nedespartite chiar si la servirea mesei, putem alege un scaun de masa dublu.

scaun-de-masa-booster-my-baby-and-me

Seara, la culcare, papusa va fi istovita la fel ca si fetita de la atata joaca si plimbare. Se va aseza intr-un patut special conceput pentru lumea ei micuta, personalizat cu personaje de basm, care imbie la somn.

Prin jocul constant cu papusa, fetita va invata sa fie responsabila, sa ingrijeasca o jucarie, sa fie descurcareata. Fetita se va obisnui cu disciplina si va incepe sa inteleaga mai bine de ce sunt lucrurile intr-o anumita ordine si nu in alta.

Cu putin noroc, viata papusii va fi una frumoasa, lunga si fericita. Dar ca sa fie totusi absolut sigura de asta, fetita poate sa aiba la indemana si o trusa medicala de jucarie.

DoctorSet-300x300

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.