Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

Yakari – desene animate pentru intreaga familie

Realizate dupa revistele de benzi desenate franco-belgiene scrise de Job si ilustrate de Derib, desenele animate Yakari sunt fascinante atat pentru copii, cat si pentru parinti, fiind numai bune pentru vizionat impreuna  in familie.

Couv_36260YAKARI_MUSICAL_Logo_300dpi

Revistele de benzi desenate Yakari au fost traduse in cel putin 17 limbi, iar de doua ori in istorie acestea s-au materializat si in serii de desene animate in anii 1983 si apoi in 2005. Yakari sunt cele mai vestite desene franco-belgiene din Europa. Prin intermediul personajelor create, acestea insufla cele mai frumoase calitati si modele de umanitate: curajul, prietenia, empatia, sensibilitatea, creativitatea.

Personajul central, Yakari, este un baietel indian cu un talent iesit din comun: acesta intelege animalele si poate comunica cu ele. Impreuna cu cei mai buni prieteni ai sai, fetita Rainbow si poneiul sau Little Thunder, Yakari va cunoaste o multime de animale cu care va comunica de-a lungul aventurilor sale. Animalul totem al baietelului este Marele Vultur, care apare in actiune ori de cate ori e nevoie pentru a da sfaturi intelepte, demne de urmat. Marele Vultur este de altfel si cel care i-a daruit lui Yakari darul de a vorbi cu animalele.

yakari_gross_1258553580

Indienii sunt infatisati ca fiind oamenii linistiti, respectuosi, ce traiesc intr-o armonie totala cu natura. Prin intermediul experientelor micutului Yakari, copiii vor invata in fiecare episod cate o lectie de viata despre cum trasaturile de caracter precum rabdarea, bunatatea si determinarea sunt in final rasplatite.

Desenele animate Yakari sunt ideale pentru a putea fi urmarite de catre copii impreuna cu parintii. Desenele Yakari vor deschide portile curiozitatii inspre cultura si istoria indienilor nativ-americani, si poate vor aduce mai in actualitate acele trasaturi de caracter apreciate in trecut si din ce in ce mai uitate in zilele noastre.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.