Blog Piticul Vesel

Articole utile, sfaturi si recomandari

YouTube Kids, aplicatia copiilor

Google a anuntat ca va lansa o noua aplicatie exclusiva platformei Android. Aceasta se numeste YouTube Kids si va livra exclusiv continut video dedicat copiilor. Vorbim despre emsiuni si clipuri video care includ continut educativ, sau care sunt orientate catre copii cu varste pana in zece ani. Lansarea va avea loc foarte curand si chiar daca nu este clar daca accesul va fi gratuit sau nu, exista deja zvonuri despre un abonament lunar.

youtube_kids_640x320

YouTube Kids va oferi o interfata simplificata, cu butoane mari si bine definite, pentru a putea fi recunoscute mai repede de copii. Imaginile si pictogramele sunt foarte importante, intrucat sunt sanse mari ca utilizatorii principali ai software-ului sa nu poata citi inca. Avantajele unei astfel de aplicatii sunt destul de clare: parintii vor putea gasi mai usor continut pentru copiii lor si nu va mai exista neliniste atunci cand copiii sunt lasati sa navigheze pe YouTube. Continutul destinat utilizatorilor peste 10 ani este eliminat din start, fiind pastrat doar cel relevant. Noua aplicatie va refuza sa ofere rezultate pentru cautari care nu sunt aprobate de Google in aceasta limita de varsta.

Informatii despre YouTube Kids au aparut inca de anul trecut, iar lansarea aplicatiei pare sa aiba legatura cu achizitia companiei Toontastic, care realizeaza clipuri video si aplicatii pentru copii. De asemenea, Google a realizat cateva sondaje in trecut care faceau referinta la o aplicatie YouTube care sa serveasca exclusiv continut „family friendly”. Acelasi sondaj facea referire si la un abonament lunar de 4,99 dolari pentru acces la un asemenea serviciu, insa Google nu a anuntat nimic in mod oficial despre un asemenea plan. Avand in vedere declaratiile din ultima vreme ale oficialilor companiei, subscriptia lunara pentru inlaturarea reclamelor nu ar fi deloc iesita din comun.

YouTube-Kids-Unofficial

Nu in ultimul rand, YouTube Kids va integra pe langa algoritmul de filtrare si limitarile standard si optuiunea de a seta timpul maxim de utilizare a acesteia. Parintele poate sa stabileasca o parola pentru aceasta setare, iar la finalul timpului, accesul la continut video este restrictionat. Google va lansa YouTube Kids luni, pe 23 februarie, momentan doar pe sistemul de operare Android. Mai mult ca sigur ca vom vedea acest serviciu si pe alte platforme in viitor, in cazul in care aceasta versiune are succesul dorit.

Facebook Twitter Email

Comments are currently closed.